Borlänge nyheter

Alejandra, Filip och Raiman är tre av årets 289 sommarjobbare i Borlänge

Summerworkers Borlänge 2022

I sommar är det totalt 289 personer som sommarjobbar på SSAB i Borlänge. Tre av dessa är Alejandra Torres Wanberg, Filip Stål och Raiman Darman.

I år sökte 900 personer sommarjobb på SSAB i Borlänge och en knapp tredjedel fick jobb. Av dessa var 38 procent återvändare vilket är färre jämfört med tidigare år. Andelen kvinnor är i år 34 procent vilket är något färre än förra året då det var 37 procent kvinnor.

Både Alejandra Torres Wanberg och Filip Stål sommarjobbar i kallvals och på spaltsträckorna. Alejandra är på Spaltsträcka 2 medan Filip är på Spaltsträcka 1.

 

 

Filip studerar Teknisk fysik på Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, och det är andra sommaren han jobbar på SSAB i Borlänge.

Alejandra sökte sommarjobb på SSAB för att det ger en bra erfarenhet för kommande studier och yrkesvägval.

Raiman Darman studerar på civilingenjörsprogrammet Industriell ekonomi på Mälardalens Universitet och i sommar jobbar hon på Transportplaneringen som är en del av logistikorganisationen på SSAB i Borlänge.

Hör mer om varför de valde att sommarjobba på SSAB, vad de gör och hur de trivs i filmen nedan.

 

Summerworkers Borlänge 2022-SE

900 sökte sommarjobb på SSAB i Borlänge i år. Filip Stål och Alejandra Torres Wanberg är två av de 289 som fick jobb. Foto: Henrik Hansson

Kategori och taggar

Relaterade artiklar

dec 7
Andra nyheter

Plannja, del av Ruukki Construction, först i Skandinavien med takplåt av fossilfritt stål till bostäder

Plannja, tillverkare av byggplåtprodukter och en del av Ruukki Construction, blir först i Skandinavien med att leverera takplåt i fossilfritt stål till bostäder. Pilotleveransen går till ett bostadsområde i Björröd i Västra Götaland, vilket är under uppbyggnad av OBOS. Det fossilfria stålet tillverkas av moderbolaget SSAB och produkterna produceras vid Plannjas produktionsanläggningar i Järnforsen och Landsbro under året.  

dec 4
Legala pressmeddelanden

Återköp av aktier i SSAB under vecka 48 2023

SSAB AB (publ) (LEI-kod 529900329VS14ZIML164) har under perioden 27 november - 01 december 2023 återköpt sammanlagt 1 698 000 egna aktier, varav 416 000 aktier av serie A (ISIN-kod: SE0000171100) och 1 282 000 aktier av serie B (ISIN-kod: SE0000120669) inom ramen för det återköpsprogram som styrelsen beslutat om i syfte att justera bolagets kapitalstruktur för att därigenom skapa ökat värde för bolagets aktieägare.

dec 4
Customer story

Nordec tillverkar och installerar stålkonstruktioner i SSAB Domex® till Finlands största bro någonsin

Den nya Kronbergsbron som håller på att byggas i Helsingfors kommer att förvandla stadsbilden och bli ett nytt landmärke i den finska huvudstaden. Stommen kommer att bestå av drygt 3 000 ton SSAB Domex® stål.