Borlänge nyheter

Alejandra, Filip och Raiman är tre av årets 289 sommarjobbare i Borlänge

I sommar är det totalt 289 personer som sommarjobbar på SSAB i Borlänge. Tre av dessa är Alejandra Torres Wanberg, Filip Stål och Raiman Darman.

I år sökte 900 personer sommarjobb på SSAB i Borlänge och en knapp tredjedel fick jobb. Av dessa var 38 procent återvändare vilket är färre jämfört med tidigare år. Andelen kvinnor är i år 34 procent vilket är något färre än förra året då det var 37 procent kvinnor.

Både Alejandra Torres Wanberg och Filip Stål sommarjobbar i kallvals och på spaltsträckorna. Alejandra är på Spaltsträcka 2 medan Filip är på Spaltsträcka 1.

 

 

Filip studerar Teknisk fysik på Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, och det är andra sommaren han jobbar på SSAB i Borlänge.

Alejandra sökte sommarjobb på SSAB för att det ger en bra erfarenhet för kommande studier och yrkesvägval.

Raiman Darman studerar på civilingenjörsprogrammet Industriell ekonomi på Mälardalens Universitet och i sommar jobbar hon på Transportplaneringen som är en del av logistikorganisationen på SSAB i Borlänge.

Hör mer om varför de valde att sommarjobba på SSAB, vad de gör och hur de trivs i filmen nedan.

 

Summerworkers Borlänge 2022-SE

900 sökte sommarjobb på SSAB i Borlänge i år. Filip Stål och Alejandra Torres Wanberg är två av de 289 som fick jobb. Foto: Henrik Hansson

Kategori och taggar

Relaterade artiklar

sep 22 2022

HYBRIT: Milstolpe nådd - pilotanläggningen för vätgaslagring i drift

SSAB, LKAB och Vattenfall har nu tagit HYBRIT:s pilotanläggning för lagring av fossilfri vätgas i Luleå i drift. Bergrumslagret är det första i världen i sitt slag för lagring av fossilfri vätgas. Nu påbörjas den två år långa testperioden till 2024 vilket innebär att HYBRIT tagit ytterligare ett viktigt steg i utvecklingen av den samlade värdekedjan för fossilfri järn- och stålframställning.

sep 21 2022

Tibnor – en viktig kanal för SSAB:s fossilfria stål i framtiden

2026 börjar SSAB leverera fossilfritt stål kommersiellt ut till marknaden. Då står också SSAB:s dotterbolag Tibnor redo att distribuera det till kunder i hela Norden. ”Tibnor är en mycket viktig kanal ut för SSAB på vår nordiska hemmamarknad”, säger Matts Nilsson, Head of Sales Sweden & Norway på SSAB Europe.

sep 20 2022

SSAB och Oshkosh Corporation blir först i USA med att använda fossilfritt stål i kommersiella fordon

SSAB inleder ett samarbete om fossilfria ståltillämpningar med Oshkosh Corporation, en ledande innovatör inom uppdragskritiska fordon och viktig utrustning, inklusive karosser till tunga lastbilar, brandutrustning, tillträdesutrustning och andra speciallastbilar.