– Nu kan vi erbjuda våra kunder en mer komplett produktportfölj, säger Jenny Brandberg Hurtig, produktchef på SSAB.

– Med plåtar som har nästan dubbel storlek än tidigare, kan särskilt stålservicecenter göra besparingar eftersom nestningen kan bli mer effektiv. En annan fördel är att det blir mindre spill när plåten bearbetas. Vi kan också nå fler kunder genom att erbjuda tyngre och längre plåtar för användning inom fler tillämpningsområden.

Stålservicecenter kan förbättra utbytet med upp till 6-7 % genom att använda SSABs nya tunga plåtar. Inom vissa tillämpningsområden, såsom tillverkning av rälsar och kuggstänger, kan större plåtar även innebära mindre svetsning, vilket i sin tur ger bättre säkerhet och effektivitet.

Plåtarna finns upp till 18 ton, vilket kan jämföras med den tidigare maxvikten på 11 ton. Den maximala tjockleken är för närvarande 160 mm, men det pågår kontinuerligt forskning och utveckling för att kunna erbjuda ännu tjockare plåtar i framtiden. Maxbredd, längd och tjocklek för alla stålsorter finns angivna i dimensionsprogrammen. Trots utökade dimensioner har plåtarna högkvalitativa egenskaper med samma goda kvalitet som tidigare..

Alla stålsorter, höghållfast konstruktionsstål, slitstål och ordinärt stål, som tillverkas av SSAB finns i de här större formaten. De nya plåtdimensionerna finns redan tillgängliga för direktorder.

För mer information, kontakta:

Rinaldo Baldi, försäljning, SSAB Special Steels, +39 030 905 8811

Marie Elfstrand, Director Media Relations och PR, tel 46 8 454 57 34,[email protected]