SSAB förvärvar JL Steel som ett led i strategin att utveckla det lokala erbjudandet för eftermarknadstjänster till sina kunder.  

- JL Steel har varit ett Hardox Wearparts Center sedan 2003 och jag ser förvärvet som ett sätt att stärka våra kundrelationer och öka vår service, säger Chris Van Beurden, Vice President Wear Services EMEA.  JL Steel kommer att vara ett flaggskep för vårt utvidgade produkt- och service-erbjudande mot slutkund i regionen.

JL Steel har utrustning för skär- och maskinbearbetning av slitstarka Hardox stål, men har dessutom mobila verkstäder som tar hand om svetsning, installation och underhåll hos slutkunderna. Företaget har 16 medarbetare. JL Steel har också en stark ställning inom den växande återvinningsindustrin i Skottland vilket går i linje med SSABs miljöarbete för ett mer hållbart samhälle.

- Vi har samarbetat med SSAB i många år och jag ser positivt på att bli en del av SSAB, säger David Stobo, ägare och vd för JL Steel. Vi bidrar med en stark närvaro i regionen och SSAB med kunnande vilket gör att vi tillsammans blir ännu starkare.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Chris Van Beurden, Vice President Wear Services EMEA, +32 3 650 07 01 

Maria Långberg, Director External Communications, 08-45 45 756              

Hardox Wearparts är en ledande leverantör av slitdelar och slitage-service med mer än 100 anläggningar i 40 länder