Luleå nyheter

Emma Evergren är en av 245 sommarvikarier på SSAB Luleå

SSAB Luleå har 245 sommarvikarier i år. 102 av dem är kvinnor och 143 är män. Emma Evergren är en av de som sommarjobbar i Luleå i sommar och hon kommer från Stockholm. Emma är 23 år och om två år tar hon examen i Industriell ekonomi från Luleås Tekniska Universitet. Det är hennes första sommar på SSAB.

Varför valde du att sommarjobba på SSAB?

Jag går en ingenjörs utbildning och det är en jätteviktig erfarenhet att ha jobbat i en industri för att få den infallsvinkeln. Vi håller bara på teoretiskt på utbildningen och jag vill se praktiskt. Jättestort företag och duktiga inom verksamheten så det är spännande att få jobba här, jag kommer vara här till sista augusti.

 

Vad gör du på ditt sommarjobb?

Jag är anläggare över koksverket. Om något stannar ska jag kunna lösa det på anläggningen. Sitter i kollagermaskinerna och gräver och lossar kol som kommer med båtar från Usa och Australien med mera.

 

Emma Evergran

 

Har du lärt dig något som du kommer att ha nytta av senare?

Jag har fått uppleva en kultur som är här bland produktionsarbetarna och deras inställning till arbetet och det är värdefullt för mig. Det är alltid en bra erfarenhet att lära sig nya arbetsuppgifter. Alltid berikande med erfarenheter.

Jag kommer också ta med mig sättet de arbetar som ett lag, sammanhållningen är verkligen jättefin.

 

Hur trivs du på jobbet?

Jag trivs jättebra, jättetrevligt arbetslag och jag tycker om mina arbetsuppgifter.

 

Skulle du kunna tänka dig att jobba här på SSAB?

Jo absolut. Då kan jag nog inte göra det jag gör idag, men absolut som en annan roll som matchar med min utbildning.

Emma kommer från Stockholm, är 23 år och är färdigutbildad inom industriell ekonomi på Luleås Tekniska Universitet om två år.

Kategori och taggar

Relaterade artiklar

nov 30
Andra pressmeddelanden

SSAB på COP28: Ambitionsnivån och omställningstakten måste höjas

SSABs representanter kommer att delta i mer än 20 seminarier och rundabordssamtal under FN:s klimatkonferens COP28 i Dubai. Vårt huvudbudskap är att vi har tekniken för att bli av med fossila utsläpp från ståltillverkning – nu behöver beslutsfattarna skapa förutsättningar för en snabbare implementering.

nov 28
Andra pressmeddelanden

Statsministern på plats vid byggstarten när SSABs nordiska produktionssystem ställs om

Under närvaro av statsminister Ulf Kristersson inledde SSAB idag byggstarten för ljusbågsugnen i Oxelösund. En historisk milstolpe för svensk industri och för den gröna omställningen till fossilfri ståltillverkning.

nov 27
Legala pressmeddelanden

Återköp av aktier i SSAB under vecka 47 2023

SSAB AB (publ) (LEI-kod 529900329VS14ZIML164) har under perioden 20 - 24 november 2023 återköpt sammanlagt 2 016 000 egna aktier, varav 492 000 aktier av serie A (ISIN-kod: SE0000171100) och 1 524 000 aktier av serie B (ISIN-kod: SE0000120669) inom ramen för det återköpsprogram som styrelsen beslutat om i syfte att justera bolagets kapitalstruktur för att därigenom skapa ökat värde för bolagets aktieägare.