Luleå nyheter

Emma Evergren är en av 245 sommarvikarier på SSAB Luleå

SSAB Luleå har 245 sommarvikarier i år. 102 av dem är kvinnor och 143 är män. Emma Evergren är en av de som sommarjobbar i Luleå i sommar och hon kommer från Stockholm. Emma är 23 år och om två år tar hon examen i Industriell ekonomi från Luleås Tekniska Universitet. Det är hennes första sommar på SSAB.

Varför valde du att sommarjobba på SSAB?

Jag går en ingenjörs utbildning och det är en jätteviktig erfarenhet att ha jobbat i en industri för att få den infallsvinkeln. Vi håller bara på teoretiskt på utbildningen och jag vill se praktiskt. Jättestort företag och duktiga inom verksamheten så det är spännande att få jobba här, jag kommer vara här till sista augusti.

 

Vad gör du på ditt sommarjobb?

Jag är anläggare över koksverket. Om något stannar ska jag kunna lösa det på anläggningen. Sitter i kollagermaskinerna och gräver och lossar kol som kommer med båtar från Usa och Australien med mera.

 

Emma Evergran

 

Har du lärt dig något som du kommer att ha nytta av senare?

Jag har fått uppleva en kultur som är här bland produktionsarbetarna och deras inställning till arbetet och det är värdefullt för mig. Det är alltid en bra erfarenhet att lära sig nya arbetsuppgifter. Alltid berikande med erfarenheter.

Jag kommer också ta med mig sättet de arbetar som ett lag, sammanhållningen är verkligen jättefin.

 

Hur trivs du på jobbet?

Jag trivs jättebra, jättetrevligt arbetslag och jag tycker om mina arbetsuppgifter.

 

Skulle du kunna tänka dig att jobba här på SSAB?

Jo absolut. Då kan jag nog inte göra det jag gör idag, men absolut som en annan roll som matchar med min utbildning.

Emma kommer från Stockholm, är 23 år och är färdigutbildad inom industriell ekonomi på Luleås Tekniska Universitet om två år.

Kategori och taggar

Relaterade artiklar

maj 25
Luleå nyheter

Initiativ för en jämställd industri

Idag den 25 maj har SSAB Luleå undertecknat en avsiktsförklaring för jämställd industri i norra Sverige. Initiativet kommer från landshövdingarna i Norrbotten och Västerbotten.

maj 24
Luleå nyheter

Tekniksprånget – arbetsgivare möter teknikintresserade unga

Det är intressant att arbeta processnära och få insyn i så många olika ingenjörers arbetsuppgifter, säger Vendela Vestman, 20, som är praktikant på SSAB Luleå via Tekniksprånget. Hon uppskattar även att praktisera hos ett företag som satsar på en hållbar framtid. – Jag är miljömedveten och känner att jag verkligen kan stå bakom de satsningar som SSAB Luleå gör nu.

maj 23
Legala pressmeddelanden

Fredrik Haglund utsedd till ny vd för Tibnor

Fredrik Haglund, nuvarande affärsenhetschef för Tibnor Danmark, tillträder rollen som Tibnors nya vd den 1 juli 2023. Nuvarande vd, Kimmo Väkiparta, har beslutat att lämna företaget på egen begäran.