Luleå nyheter

Emma Evergren är en av 245 sommarvikarier på SSAB Luleå

SSAB Luleå har 245 sommarvikarier i år. 102 av dem är kvinnor och 143 är män. Emma Evergren är en av de som sommarjobbar i Luleå i sommar och hon kommer från Stockholm. Emma är 23 år och om två år tar hon examen i Industriell ekonomi från Luleås Tekniska Universitet. Det är hennes första sommar på SSAB.

Varför valde du att sommarjobba på SSAB?

Jag går en ingenjörs utbildning och det är en jätteviktig erfarenhet att ha jobbat i en industri för att få den infallsvinkeln. Vi håller bara på teoretiskt på utbildningen och jag vill se praktiskt. Jättestort företag och duktiga inom verksamheten så det är spännande att få jobba här, jag kommer vara här till sista augusti.

 

Vad gör du på ditt sommarjobb?

Jag är anläggare över koksverket. Om något stannar ska jag kunna lösa det på anläggningen. Sitter i kollagermaskinerna och gräver och lossar kol som kommer med båtar från Usa och Australien med mera.

 

Emma Evergran

 

Har du lärt dig något som du kommer att ha nytta av senare?

Jag har fått uppleva en kultur som är här bland produktionsarbetarna och deras inställning till arbetet och det är värdefullt för mig. Det är alltid en bra erfarenhet att lära sig nya arbetsuppgifter. Alltid berikande med erfarenheter.

Jag kommer också ta med mig sättet de arbetar som ett lag, sammanhållningen är verkligen jättefin.

 

Hur trivs du på jobbet?

Jag trivs jättebra, jättetrevligt arbetslag och jag tycker om mina arbetsuppgifter.

 

Skulle du kunna tänka dig att jobba här på SSAB?

Jo absolut. Då kan jag nog inte göra det jag gör idag, men absolut som en annan roll som matchar med min utbildning.

Emma kommer från Stockholm, är 23 år och är färdigutbildad inom industriell ekonomi på Luleås Tekniska Universitet om två år.

Kategori och taggar

Relaterade artiklar

feb 2 2023

Små uppdateringar för beräkningsprogram

PileWallCalc och RRPileCalc fick små uppdateringar i januari. De flesta av uppdateringarna har ingen effekt på daglig användning, men PileWallCalc fick också ett par buggfixar.

feb 1 2023

SSABs stipendium gav Albin mersmak för kemi

”Nu vet jag att det är kemi jag vill jobba med i framtiden. Om jag var lite osäker tidigare så efter två inspirerande dagar har jag bestämt mig för att plugga kemi.” Det säger Albin Lehtola som genom SSAB Borlänges sponsring fick delta i Berzeliusdagarna i år.

jan 31 2023

SSAB anställer närmare 1 000 semestervikarier i Sverige

SSAB fortsätter med traditionen att erbjuda semestervikariat även under 2023 inom olika verksamhetsområden. De flesta vikariaten finns på produktionsanläggningarna i Oxelösund, Borlänge och Luleå.