Luleå nyheter

Emma Evergren är en av 245 sommarvikarier på SSAB Luleå

SSAB Luleå har 245 sommarvikarier i år. 102 av dem är kvinnor och 143 är män. Emma Evergren är en av de som sommarjobbar i Luleå i sommar och hon kommer från Stockholm. Emma är 23 år och om två år tar hon examen i Industriell ekonomi från Luleås Tekniska Universitet. Det är hennes första sommar på SSAB.

Varför valde du att sommarjobba på SSAB?

Jag går en ingenjörs utbildning och det är en jätteviktig erfarenhet att ha jobbat i en industri för att få den infallsvinkeln. Vi håller bara på teoretiskt på utbildningen och jag vill se praktiskt. Jättestort företag och duktiga inom verksamheten så det är spännande att få jobba här, jag kommer vara här till sista augusti.

 

Vad gör du på ditt sommarjobb?

Jag är anläggare över koksverket. Om något stannar ska jag kunna lösa det på anläggningen. Sitter i kollagermaskinerna och gräver och lossar kol som kommer med båtar från Usa och Australien med mera.

 

Emma Evergran

 

Har du lärt dig något som du kommer att ha nytta av senare?

Jag har fått uppleva en kultur som är här bland produktionsarbetarna och deras inställning till arbetet och det är värdefullt för mig. Det är alltid en bra erfarenhet att lära sig nya arbetsuppgifter. Alltid berikande med erfarenheter.

Jag kommer också ta med mig sättet de arbetar som ett lag, sammanhållningen är verkligen jättefin.

 

Hur trivs du på jobbet?

Jag trivs jättebra, jättetrevligt arbetslag och jag tycker om mina arbetsuppgifter.

 

Skulle du kunna tänka dig att jobba här på SSAB?

Jo absolut. Då kan jag nog inte göra det jag gör idag, men absolut som en annan roll som matchar med min utbildning.

Emma kommer från Stockholm, är 23 år och är färdigutbildad inom industriell ekonomi på Luleås Tekniska Universitet om två år.

Kategori och taggar

Relaterade artiklar

sep 22 2022

HYBRIT: Milstolpe nådd - pilotanläggningen för vätgaslagring i drift

SSAB, LKAB och Vattenfall har nu tagit HYBRIT:s pilotanläggning för lagring av fossilfri vätgas i Luleå i drift. Bergrumslagret är det första i världen i sitt slag för lagring av fossilfri vätgas. Nu påbörjas den två år långa testperioden till 2024 vilket innebär att HYBRIT tagit ytterligare ett viktigt steg i utvecklingen av den samlade värdekedjan för fossilfri järn- och stålframställning.

sep 21 2022

Tibnor – en viktig kanal för SSAB:s fossilfria stål i framtiden

2026 börjar SSAB leverera fossilfritt stål kommersiellt ut till marknaden. Då står också SSAB:s dotterbolag Tibnor redo att distribuera det till kunder i hela Norden. ”Tibnor är en mycket viktig kanal ut för SSAB på vår nordiska hemmamarknad”, säger Matts Nilsson, Head of Sales Sweden & Norway på SSAB Europe.

sep 20 2022

SSAB och Oshkosh Corporation blir först i USA med att använda fossilfritt stål i kommersiella fordon

SSAB inleder ett samarbete om fossilfria ståltillämpningar med Oshkosh Corporation, en ledande innovatör inom uppdragskritiska fordon och viktig utrustning, inklusive karosser till tunga lastbilar, brandutrustning, tillträdesutrustning och andra speciallastbilar.