Luleå nyheter

Emma Evergren är en av 245 sommarvikarier på SSAB Luleå

SSAB Luleå har 245 sommarvikarier i år. 102 av dem är kvinnor och 143 är män. Emma Evergren är en av de som sommarjobbar i Luleå i sommar och hon kommer från Stockholm. Emma är 23 år och om två år tar hon examen i Industriell ekonomi från Luleås Tekniska Universitet. Det är hennes första sommar på SSAB.

Varför valde du att sommarjobba på SSAB?

Jag går en ingenjörs utbildning och det är en jätteviktig erfarenhet att ha jobbat i en industri för att få den infallsvinkeln. Vi håller bara på teoretiskt på utbildningen och jag vill se praktiskt. Jättestort företag och duktiga inom verksamheten så det är spännande att få jobba här, jag kommer vara här till sista augusti.

 

Vad gör du på ditt sommarjobb?

Jag är anläggare över koksverket. Om något stannar ska jag kunna lösa det på anläggningen. Sitter i kollagermaskinerna och gräver och lossar kol som kommer med båtar från Usa och Australien med mera.

 

Emma Evergran

 

Har du lärt dig något som du kommer att ha nytta av senare?

Jag har fått uppleva en kultur som är här bland produktionsarbetarna och deras inställning till arbetet och det är värdefullt för mig. Det är alltid en bra erfarenhet att lära sig nya arbetsuppgifter. Alltid berikande med erfarenheter.

Jag kommer också ta med mig sättet de arbetar som ett lag, sammanhållningen är verkligen jättefin.

 

Hur trivs du på jobbet?

Jag trivs jättebra, jättetrevligt arbetslag och jag tycker om mina arbetsuppgifter.

 

Skulle du kunna tänka dig att jobba här på SSAB?

Jo absolut. Då kan jag nog inte göra det jag gör idag, men absolut som en annan roll som matchar med min utbildning.

Emma kommer från Stockholm, är 23 år och är färdigutbildad inom industriell ekonomi på Luleås Tekniska Universitet om två år.

Kategori och taggar

Relaterade artiklar

maj 22
Andra nyheter

Port of Skellefteå först ut att påla med SSAB Zero

Nu byggs det för första gången med pålar i SSAB Zero[®], SSABs återvunna stål som tillverkats i stort sett utan fossila utsläpp. Pålarna används för utbyggnaden av Port of Skellefteå, som görs av Peab, och en fjärdedel är gjorda av SSAB Zero[®]. Materialvalet minskar utsläppen av koldioxid med drygt 80 procent jämfört med om samma pålar hade tillverkats med traditionell kol- och masugnsteknik.

maj 20
Andra nyheter

Ruukki lanserar ett nytt produkterbjudande; LowCarbon – med utsläppsminskningar på upp till 70 procent

Ruukki Construction, ett bolag i SSAB-koncernen, lanserar ett nytt produkterbjudande, Ruukki[®] LowCarbon. Detta är Ruukkis svar på allt hårdare miljöbestämmelser och på kundernas önskemål att kunna minska livscykelutsläppen från sina byggnader. Den första produkten i sortimentet är Ruukki[®] Classic LowCarbon, en takprofil vars utsläppspåverkan är upp till 70 procent lägre än från en motsvarande takprofil av standardstål. I Skandinavien kommer taksortimentet för bostadshus att marknadsföras under namnet Plannja Infinity.

maj 14
Andra pressmeddelanden

Spillvärme från SSABs anläggning i Tavastehus återanvänds i Loimuas fjärrvärmenät

SSAB och energibolaget Loimua har nått ett avtal om att nyttja spillvärmen från SSABs anläggning i Tavastehus (Finland) i det lokala fjärrvärmenätet. Loimua kommer att bygga en värme- och kylanläggning på SSABs område. Anläggningen kommer att ha en värmeeffekt på cirka 10 MW och producera cirka 70 GWh fjärrvärme per år. Det motsvarar värmebehovet för cirka 3 000 villor och småhus och täcker cirka 15 procent av värmebehovet i Tavastehus.