Luleå news

Emma Evergren on yksi SSAB Luulajan 245 kesätyöntekijästä

SSAB:n Luulajan tehtaalla työskentelee 245 kesätyöntekijää, joista 102 on naisia ja 143 miehiä. Emma Evergren on yksi kesätyöntekijöistä ja hän tulee Tukholmasta. Emma on 23-vuotias, ja kahden vuoden kuluttua hän valmistuu Luulajan teknillisestä yliopistosta (Industrial Economics). Tämä on hänen ensimmäinen kesänsä SSAB:llä.

Miksi valitsit SSAB:n kesätyöpaikaksesi?

Opiskelen insinööriksi. On erittäin tärkeää, että saan työkokemusta ja näkökulmaa teollisuudesta. Koulutus on teoreettista, ja haluan päästä näkemään myös käytäntöä. SSAB on erittäin suuri yritys ja asiantunteva yritys, joten on jännittävää saada työskennellä täällä. Työni jatkuvat elokuun loppuun.

 

Mitä teet kesätyössäsi?

Olen töissä koksaamossa. Jos jokin lakkaa toimimasta laitoksessa, minun on osattava ratkaista asia. Istun hiilikuljettimissa ja kuormaan kivihiiltä, jota tuodaan laivoilla muun muassa Yhdysvalloista ja Australiasta.

 

Emma Evergran

 

Oletko oppinut jotain, mistä on sinulle hyötyä myöhemmin?

Olen saanut tutustua tuotantohenkilöstön työkulttuuriin ja heidän asenteeseensa työtä kohtaan. Se on minulle arvokasta. Uusien työtehtävien oppiminen on aina hyvästä. Kokemukset rikastuttavat.

Lisäksi haluan omaksua tavan, jolla täällä työskennellään tiiminä. Yhteishenki on todella hienoa.

 

Viihdytkö työssäsi?

Viihdyn erittäin hyvin. Työkaverini ovat mukavia ja pidän työtehtävistäni.

 

Voisitko kuvitella työskenteleväsi SSAB:llä?

Ehdottomasti. Valmistuttuani en tekisi samaa työtä kuin nyt, mutta ottaisin mieluusti vastaan jonkin muun, koulutustani vastaavan tehtävän.

Emma, 23, on kotoisin Tukholmasta ja valmistuu tuotantotalouden insinööriksi Luulajan teknillisestä yliopistosta kahden vuoden kuluttua.

Kategoria ja tunnisteet

Related articles

kesä 25
Muut lehdistötiedotteet

SSAB ja Wibe Group kumppanuudessa fossiilivapaan teräksen parissa

Wibe Group ja SSAB ovat sopineet fossiilivapaan teräksen toimituksista, jotka tullaan käyttämään Wibe Groupin kaapelihyllyjärjestelmissä, kuten tikas- ja levyhyllyissä. Tämä sopii saumattomasti molempien yritysten tavoitteisiin vähentää hiilidioksidipäästöjä ja on luonnollinen askel meidän pitkäaikaisessa yhteistyössämme.

kesä 24
Muut lehdistötiedotteet

Uusi viitekehys vihreän siirtymän ja kestävän kehityksen rahoittamiseksi

SSAB on julkaissut uuden yhdistetyn vihreään ja kestävään kehitykseen linkitetyn rahoituksen viitekehyksen, joka tukee SSAB:n siirtymistä fossiilivapaaseen teräksenvalmistukseen sekä investointeja tehokkaampiin ja joustavampiin teräksen tuotantojärjestelmiin. Yhdistetty viitekehys tarjoaa SSAB:lle mahdollisuuden laskea liikkeeseen sekä vihreitä että kestävän kehityksen tavoitteisiin liitettyjä rahoitusinstrumentteja sekä näiden kahden yhdistelmiä.

kesä 20
Muut uutiset

Raskaan sähköisen kaluston latauspisteet käyttöön SSAB:n Hämeenlinnan tehtaalla

SSAB Europella ja VR:n logistiikkatoiminnasta vastaavalla VR Transpointilla on käynnissä yhteishanke raskaan teollisuuden kuljetusten sähköistämiseksi. Hankkeessa SSAB Europe investoi raskaan kaluston suurteholatauspisteisiin Hämeenlinnan tehtaalla. Latauspisteiden rakennus- ja asennustyöt toimittaa Plugit Finland Oy, joka toimii myös järjestelmän operaattorina.