Luleå news

Emma Evergren on yksi SSAB Luulajan 245 kesätyöntekijästä

SSAB:n Luulajan tehtaalla työskentelee 245 kesätyöntekijää, joista 102 on naisia ja 143 miehiä. Emma Evergren on yksi kesätyöntekijöistä ja hän tulee Tukholmasta. Emma on 23-vuotias, ja kahden vuoden kuluttua hän valmistuu Luulajan teknillisestä yliopistosta (Industrial Economics). Tämä on hänen ensimmäinen kesänsä SSAB:llä.

Miksi valitsit SSAB:n kesätyöpaikaksesi?

Opiskelen insinööriksi. On erittäin tärkeää, että saan työkokemusta ja näkökulmaa teollisuudesta. Koulutus on teoreettista, ja haluan päästä näkemään myös käytäntöä. SSAB on erittäin suuri yritys ja asiantunteva yritys, joten on jännittävää saada työskennellä täällä. Työni jatkuvat elokuun loppuun.

 

Mitä teet kesätyössäsi?

Olen töissä koksaamossa. Jos jokin lakkaa toimimasta laitoksessa, minun on osattava ratkaista asia. Istun hiilikuljettimissa ja kuormaan kivihiiltä, jota tuodaan laivoilla muun muassa Yhdysvalloista ja Australiasta.

 

Emma Evergran

 

Oletko oppinut jotain, mistä on sinulle hyötyä myöhemmin?

Olen saanut tutustua tuotantohenkilöstön työkulttuuriin ja heidän asenteeseensa työtä kohtaan. Se on minulle arvokasta. Uusien työtehtävien oppiminen on aina hyvästä. Kokemukset rikastuttavat.

Lisäksi haluan omaksua tavan, jolla täällä työskennellään tiiminä. Yhteishenki on todella hienoa.

 

Viihdytkö työssäsi?

Viihdyn erittäin hyvin. Työkaverini ovat mukavia ja pidän työtehtävistäni.

 

Voisitko kuvitella työskenteleväsi SSAB:llä?

Ehdottomasti. Valmistuttuani en tekisi samaa työtä kuin nyt, mutta ottaisin mieluusti vastaan jonkin muun, koulutustani vastaavan tehtävän.

Emma, 23, on kotoisin Tukholmasta ja valmistuu tuotantotalouden insinööriksi Luulajan teknillisestä yliopistosta kahden vuoden kuluttua.

Kategoria ja tunnisteet

Related articles

joulu 7
Muut uutiset

Ruukkiin kuuluva Plannja tarjoaa ensimmäisenä Skandinaviassa kattoja fossiilivapaasta teräksestä

Ruukki Constructioniin kuuluva, teräsohutlevytuotteita valmistava Plannja toimittaa ensimmäisenä Skandinaviassa fossiilivapaasta teräksestä valmistettuja kattotuotteita asuinrakennuksiin. Pilottitoimitus menee Ruotsiin Länsi-Götanmaan Björrödiin asuinaluelle, jota OBOS rakentaa. Tuotteet valmistetaan emoyhtiö SSAB:n fossiilivapaasta teräksestä Plannjan Järnforsenin ja Landsbron tehtailla loppuvuoden aikana.

joulu 4
Customer story

Nordec valmistaa ja asentaa SSAB Domex® -teräksestä valmistettuja rakenteita Suomen kaikkien aikojen suurimpaan siltaan

Rakenteilla oleva Kruunuvuorensilta mullistaa Helsingin liikenteen ja siitä tulee yksi pääkaupungin uusista maamerkeistä. Kaiken perustana on yli 3 000 tonnia SSAB Domex® -terästä.

joulu 4
Pörssitiedotteet

Buy-backs of shares in SSAB during week 48 2023

During the period 27 November - 01 December 2023, SSAB AB (publ) (LEI 529900329VS14ZIML164) has repurchased in total 1,698,000 own shares, of which 416,000 shares of series A (ISIN: SE0000171100) and 1,282,000 shares of series B (ISIN: SE0000120669), as part of the share buy-back program initiated by the Board of Directors with the purpose to adjust the company’s capital structure so as to create greater value for the company’s shareholders.