Luleå news

Emma Evergren on yksi SSAB Luulajan 245 kesätyöntekijästä

SSAB:n Luulajan tehtaalla työskentelee 245 kesätyöntekijää, joista 102 on naisia ja 143 miehiä. Emma Evergren on yksi kesätyöntekijöistä ja hän tulee Tukholmasta. Emma on 23-vuotias, ja kahden vuoden kuluttua hän valmistuu Luulajan teknillisestä yliopistosta (Industrial Economics). Tämä on hänen ensimmäinen kesänsä SSAB:llä.

Miksi valitsit SSAB:n kesätyöpaikaksesi?

Opiskelen insinööriksi. On erittäin tärkeää, että saan työkokemusta ja näkökulmaa teollisuudesta. Koulutus on teoreettista, ja haluan päästä näkemään myös käytäntöä. SSAB on erittäin suuri yritys ja asiantunteva yritys, joten on jännittävää saada työskennellä täällä. Työni jatkuvat elokuun loppuun.

 

Mitä teet kesätyössäsi?

Olen töissä koksaamossa. Jos jokin lakkaa toimimasta laitoksessa, minun on osattava ratkaista asia. Istun hiilikuljettimissa ja kuormaan kivihiiltä, jota tuodaan laivoilla muun muassa Yhdysvalloista ja Australiasta.

 

Emma Evergran

 

Oletko oppinut jotain, mistä on sinulle hyötyä myöhemmin?

Olen saanut tutustua tuotantohenkilöstön työkulttuuriin ja heidän asenteeseensa työtä kohtaan. Se on minulle arvokasta. Uusien työtehtävien oppiminen on aina hyvästä. Kokemukset rikastuttavat.

Lisäksi haluan omaksua tavan, jolla täällä työskennellään tiiminä. Yhteishenki on todella hienoa.

 

Viihdytkö työssäsi?

Viihdyn erittäin hyvin. Työkaverini ovat mukavia ja pidän työtehtävistäni.

 

Voisitko kuvitella työskenteleväsi SSAB:llä?

Ehdottomasti. Valmistuttuani en tekisi samaa työtä kuin nyt, mutta ottaisin mieluusti vastaan jonkin muun, koulutustani vastaavan tehtävän.

Emma, 23, on kotoisin Tukholmasta ja valmistuu tuotantotalouden insinööriksi Luulajan teknillisestä yliopistosta kahden vuoden kuluttua.

Kategoria ja tunnisteet

Related articles

syys 22 2022

HYBRIT: Virstanpylväs saavutettu – vetyvaraston pilottilaitos toiminnassa

SSAB, LKAB ja Vattenfall ovat nyt ottaneet Luulajassa käyttöön HYBRIT-pilottilaitoksen fossiilivapaan vedyn varastointia varten. Kalliovarasto on ensimmäinen laatuaan maailmassa fossiilivapaan vedyn varastoinnissa. Nyt alkaa kaksivuotinen testausjakso vuoteen 2024 saakka, mikä tarkoittaa, että HYBRIT on ottanut uuden tärkeän askeleen fossiilivapaan raudan ja teräksen tuotannon kokonaisarvoketjun kehittämisessä.

syys 21 2022

Tibnor – tärkeä tulevaisuuden kanava SSAB:n fossiilivapaalle teräkselle

Vuonna 2026 SSAB akoo toimittaa fossiilivapaata terästä kaupallisia määriä markkinoille. Tuolloin myös SSAB:n tytäryhtiö Tibnor on valmis jakelemaan sitä asiakkailleen kaikkialla Pohjoismaissa. "Tibnor on erittäin tärkeä kanava SSAB:lle pohjoismaisilla kotimarkkinoillamme", sanoo Matts Nilsson, SSAB Europen Ruotsin ja Norjan myyntijohtaja.

syys 20 2022

SSAB ja Oshkosh Corporation aloittavat yhteistyössä ensimmäisenä Yhdysvalloissa fossiilivapaan teräksen käytön hyötyajoneuvoissa

SSAB aloittaa yhteistyön fossiilivapaiden terässovellusten parissa Oshkosh Corporationin kanssa, joka on kriittisten tehtävien kannalta tärkeiden ajoneuvojen ja välineiden johtava innovoija, mukaan lukien raskaan kaluston kuorma-autojen rungot, palokalusto, nostolaitteet ja muut erikoiskuorma-autot.