LULEÅ. Mattias Öhrvall är operatör på tapphallen, vid masugn 3 i Luleå. I juni tog han studenten från gymnasiet och nu arbetar han sin första sommar på SSAB. På tapphallen jobbar han och hans kollegor med att bland annat ta hål och stänga igen masugnen samt ta prover på järnet som tappas. Ett varierande jobb där han får köra såväl traktor som truck.

Varför valde du att sommarjobba på SSAB?

  • Jag tyckte det såg spännande ut samt att jag har några familjemedlemmar som jobbar här och de pratar gott om stället. Då valde jag att söka.


Hur trivs du på jobbet?

  • Jag trivs jättebra här, jag har bra kollegor.


Vad visste du om SSAB tidigare?

  • Jag visste inte jättemycket. Att det är här som stålet görs och att det är en stor masugn på över 70 meter. Så inte så jättemycket.


Kan du tänkta dig att komma tillbaka nästa sommar?

  • Absolut, jag gillar det här stället och skulle gärna komma tillbaka.