Tack vare GreenCoat® har arkitekter, byggare och designers stor valfrihet när det kommer till form, färg och ytbehandlingar för hållbart byggande.

-          Vi går mot en alltmer ekologiskt hållbar framtid, där färgbelagda stål kan spela en viktig roll när det kommer till byggnader och arkitektur. Vi gläder oss över att få med Plannja som partner på den här resan, säger Magnus Andersson, Säljchef Sverige för färgbelagda produkter på SSAB.

Plannja har en lång tradition i Sverige med stålprodukter för byggmarknaden. Redan 1967 började företaget leverera med tak- och fasadprodukter med tillbehör som skyddar hus i alla lägen – från heta sommardagar, kulna höststormar och iskalla vinterdagar. Och utvecklingen går stadigt mot mer hållbara och miljöanpassade material.

-          Nu tar vi ytterligare ett steg i vårt arbete med att arbeta med ett miljöanpassat sortiment för Skandinavisk byggmarknad. Stål är redan återvinnings- och åter användningsbart till 100 procent utan kvalitetsförlust och med GreenCoat® produktsortiment kan vi inom Plannja addera ytterligare miljöfördelar, säger Claes Axelsson, Business Director Scandinavia på Plannja.

Det gröna i GreenCoat® kommer från svensk raps.

De flesta GreenCoat®-produkter har en ytbeläggning som baseras på Bio-based Technology (BT)där stora delar av lösningsmedlet i färgen har ersatts med alternativ från växtbaserade oljor.

I motsats till konventionella sammansättningar blir det växtbaserade lösningsmedlet en permanent del av den slutliga beläggningen, vilket bäddar för en sundare miljö med mindre utsläpp av skadliga ämnen i luften. 

Den unika BT-beläggningen är patenterad i hela världen och ger inte bara miljöfördelar utan även bättre prestanda. GreenCoat®-sortimentet med färgbelagda produkter är för närvarande marknadens grönaste utbud för tak, fasader och regnvattensystem.

För mer information kontakta:

SSAB

Magnus Andersson

Säljchef Sverige, färgbelagda produkter 

070-70 227 7075

e-post: [email protected]

José Rovira 

Country Manager, Sweden    

070-384 3686      

e-post: [email protected]  

Plannja

Claes Axelsson

Business Director Scandinavia

010-516 10 13

e-post [email protected]

Jonny Lindström

Sales Manager, Sweden

010-516 16 15

e-post:[email protected]


Bild: Diplom Plannja

Bildtext. Magnus Andersson överräcker beviset till Claes Axelsson för att Plannja numera är GreenCoat Partner till SSAB. Med på bilden är också Jonny Lindström, Sales Manager, Retailer Business på Plannja Sverige.

Bild: Underskrift
Bildtext: Magnus Andersson, SSAB signerar kontraktet med Claes Axelsson, Plannja som bekräftar att Plannja numera är GreenCoat® Partner till SSAB.