Att använda Strenx material i produktionen har varit ett naturligt val för Duun Industrier under många år. Efter en utvärderingsprocess av SSAB har Duun nu också blivit en medlem av den exklusiva skaran företag som är en del av My Inner Strenx.

-   Det här familjeföretaget har funnit i 60 år nu och det känns som ett naturligt steg för oss att ansöka om denna certifiering. Vi har alltid strävat efter att ligga i framkant i användning av lämpliga material och att anta ny teknik, och nu är vi den första norska My Inner Strenx medlemmen, säger Karl Martin Eggen, som är nytillträdd VD för Duun.

Duun Industrier är ett norskt företag med all produktion, test och produktutveckling sina lokaler. Huvuddelen av produkter säljs på den norska marknaden men det finns också en del som går på export.

-   Jag är mycket glad att hälsa Duun Industrier välkommen som den första My Inre Strenx medlemmen i Norge, säger Tobias Appelkvist, säljansvarig för Special Steels i Norge. Företagets långa historia och kvaliteten på de produkter de levererar garanterar framgång framöver.

För att säkerställa hög kvalitet och produktionsproduktivitet har Duun industrier fokuserat på att använda robotsvetsning, inklusive en stor FMS anläggning. Denna användning av teknik kombineras med manuell svetsning för att erhålla en flexibel och kundfokuserad produktion.

Förutom att producera "Duun"-märkta produkter så erbjuder företaget andra industriella lösningar som en underleverantör. Laserskärning, bockning och en ansenlig mängd svetsning och ytbehandling är några av de tjänsterna erbjudas kunder.


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Tobias Appelkvist, försäljningschef Norge 47 412 17 98
Hans Konradsson, Brand Manager Strenx +46 706 95 2403
Karl Martin Eggen, VD, Duun Industrier, +47 7401 5900

Foto: Duun 1
Bildtext: Karl Martin Eggen, vd tar emot Min Inner Strenx diplomet från Tobias Appelkvist, ansvarig säljare för Special Steels i Norge.

Foto: Duun 2
Bildtext: Duuns högkvalitativa Traktor Blades i Strenx material som svetsas helautomatiskt i FMS robotsystem hos Duun Industrier AS.

SSAB is a Nordic and US-based steel company. SSAB offers value added products and services developed in close cooperation with its customers to create a stronger, lighter and more sustainable world. SSAB has employees in over 50 countries. SSAB has production facilities in Sweden, Finland and the US. SSAB is listed on the Nasdaq OMX Nordic Exchange in Stockholm and has a secondary listing on the Nasdaq OMX in Helsinki. www.ssab.com.