Det är glädjande att kunna skriva att det fortfarande är bra tryck i svensk industri. Många prognosmakare och indikatorer pekar mot att det blir ett starkt 2017. Och det märker vi bland våra kunder – många delar vår positiva syn på det nya året. Vi kämpar med att hinna leverera allt det våra kunder beställer, ett gott tecken att det produceras så mycket.

En tråkig sak som hänt är haveriet vid vår anläggning i Oxelösund. Vi arbetar för fullt med att åtgärda felet och motverka att det händer igen. Vi gör även vårt yttersta för att påverkan på våra kunder ska bli så liten som möjligt. Vi kommer löpande att informera om utvecklingen i Oxelösund, men har du specifika frågor, prata med din SSAB-kontakt.

Jag vill passa på att slå ett slag för vårt hållbarhetsarbete och EcoUpgraded. Att göra vår industri mer hållbar är oerhört viktigt för oss, och för våra kunder. I EcoUpgraded kan vi räkna ut vad en uppgradering till höghållfast stål innebär för dig i CO2-besparingar. En uppgradering sparar dock inte bara koldioxid utan även tid och pengar. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete.

Till sist har jag en fråga till dig:
Har du en spännande och innovativ produkt, baserad på avancerat höghållfast stål? Då vill jag uppmana dig att ansöka om Swedish Steel Prize. Sista chansen att ansöka om detta prestigefyllda pris är den 1:a februari. Välkommen med din ansökan redan idag!


José Rovira
Landschef Sverige

 

ssab weathering

SSAB Weathering minimerar dina underhållskostnader

SSAB Weathering och COR-TEN® har inte bara en mycket effektfull rostbrun yta. De är även höghållfasta och korrosionsbeständiga. Weathering och COR-TEN® har ett inbyggt långtidsskydd mot vädrets makter och finns som varmvalsad plåt, varm- eller kallvalsat band, rör och profiler. SSAB är den enda licensierade tillverkaren av COR-TEN® i Europa.

Trots intrycket av ålderdomlig yta är stålet beständigt mot alla typer av väder, eftersom stålet skyddar sig själv genom den oxiderade ytan. Det sker tack vare att stålet tillförts koppar, krom, nickel och fosfor. Detta gör också att tak och fasadbeklädnader i princip är underhållsfria och man slipper kostnader för målning.

Läs mer om Weathering och COR-TEN®.