Borlänge nyheter

Familjedag i hästväg lockade många

Lycka stavas ponny. I alla fall för de hundratalet barn och vuxna som deltog i SSABs familjedag på Romme travbana lördagen den 30 september.

Dala Ponnytravklubb stod värd för arrangemanget som bjöd på allt från att borsta en ponny och barnridning till köra på travbana, konkörning och tipspromenad. Givetvis fanns det fika i form av kaffe, korv och bröd för de femtio SSAB-familjer som deltog i evenemanget.

I stallet kunde de som ville prova på att borsta en shetlandsponny. Elsa Åslund och pappa Robert Åslund var där med sin shetlandsponny Sarahal som är åtta år gammal och gärna ville ut och springa. I båset intill stod Kisen, 28 år, och lät sig väl klappas och borstas av Isabelle Hertzberg, 5 år och mamma Pernilla Wassberg.

Isabelle Hertzberg, 5 år, fick hjälp av mamma Pernilla Wassberg att borsta shetlandsponnyn Kisen. Foto: Hasse Eriksson

 

Ute på banan var det kö både till ponnyridningen och vagnsturen. Men då det var begränsat antal deltagare fanns det tid för alla att prova på alla olika aktiviteter. Ibland till och med flera gånger. Som en av föräldrarna som var där med sina barn sade:

”Det känns exklusivt att ha hela travbanan för oss själva och inte behöva trängas med hela Borlänge. Det finns tid för alla som är här att prova på det de vill göra.”

Ebba Kihl, 5 år, tycker det är roligt med hästar och skulle gärna vilja ha en egen om det gick. Den här dagen fick hon både åka med i vagn bakom en av de tolv shetlandsponnyerna som Dala Ponnytravklubb hade på plats.

Överlag fick hela arrangemanget mycket höga betyg av alla deltagare och även Dala Ponnytravklubb var nöjda med dagen.

 

”För oss är det viktigt att visa upp att vi finns och att ponnytrav är en sport som man kan hålla på med i relativt unga år”, berättade Torbjörn Westerloui som blivit engagerad i föreningen då hans fru och dotter är det.

”Det är en otrolig sammanhållning och gemenskap i vår förening och i ponnytravsporten och vi vill givetvis att fler ska upptäcka och vilja vara med. Den här familjedagen är ett sätt.”

Frida Björnbom var en av många som provade att rida på Monte-Pyton, en simulatorhäst som stod uppallad i totohallen. Foto: Hasse Eriksson
Kategori och taggar

Relaterade artiklar

maj 28
Luleå nyheter

AI förutsäger behovet av tapphålsbyte på konvertrarna

Maskininlärning inom artificiell intelligens, AI, är ett av de verktyg som används för att kontinuerligt utveckla underhållsarbetet på SSAB Luleå och öka andelen planerat underhåll.

jan 1

maj 22
Andra nyheter

Port of Skellefteå först ut att påla med SSAB Zero

Nu byggs det för första gången med pålar i SSAB Zero[®], SSABs återvunna stål som tillverkats i stort sett utan fossila utsläpp. Pålarna används för utbyggnaden av Port of Skellefteå, som görs av Peab, och en fjärdedel är gjorda av SSAB Zero[®]. Materialvalet minskar utsläppen av koldioxid med drygt 80 procent jämfört med om samma pålar hade tillverkats med traditionell kol- och masugnsteknik.