Samarbetet mellan påbyggaren Zetterbergs Industri AB och SSAB har en lång historia. Under många år har SSAB varit en stor leverantör av stål och även utsett Zetterbergs till Hardox® In My Body. Nu tar man steget fullt ut och blir partners kring leveranser av fossilfritt stål.

“För oss känns det som ett naturligt och viktigt steg i vår utveckling att bli en av de första tillverkarna i Sverige att kunna erbjuda fossilfria lastbilspåbyggnader till våra kunder. Vi vill gärna vara med på den här spännande utvecklingen och bidra till det skifte och den omställning som nu sker”, säger Lars Erfäldt, VD på Zetterbergs.

Divisionen Special Steels inom SSAB har länge arbetat med att etablera Hardox® olika produkter och det sker en kontinuerlig uppdatering. En av de senaste är Hardox® 500 Tuf, som är särskilt lämpad för de produkter Zetterbergs bygger, och där Zetterbergs var en av de absolut första tillverkarna av dumper- och tippflak att början använda Hardox 500 Tuf. Nu kommer nästa etapp med de fossilfria alternativen.

“Att vi nu kan ta nästa steg i att utveckla våra mångåriga och redan goda relationer för att kunna erbjuda de initiala leveranserna av fossilfritt stål till Zetterbergs, är mycket positivt för vårt fortsatta samarbete och inte minst för klimatet”, säger
Per Elfgren, marknadsutvecklingschef på SSAB Special Steels.

Paradigmskifte hos Zetterbergs

Zetterbergs utvecklar, producerar och marknadsför påbyggnader för lastbilar och släpfordon med tyngdpunkt på anläggningsfordon för den nordiska marknaden. Påbyggnader ska vara av högsta kvalitet och ge en attraktiv totalekonomi. Zetterbergs är sedan tidigare medlem i Hardox® In My Body och inom kort kommer även fossilfria alternativ att kunna erbjudas.

“Vi vill ligga i framkant med alla våra produkter och kunna leverera mervärde till våra kunder. Vi marknadsför oss sedan ett antal år med ”Made in Sweden” och nu handlar det om att våga ta steget och sikta på en fossilfri framtid. Man skulle faktiskt kunna kalla det ett paradigmskifte efter 100 år i branschen”, säger Lars Erfäldt.

Den fossilfria resan

SSAB utvecklar tillsammans med partners en unik lösning för fossilfri järn- och stålproduktion. Genom att använda fossilfri el och vätgas ersätter man den traditionella järnmalms- och koks/kolbaserade ståltillverkningen och har ambitioner att i grunden förändra ståltillverkningsprocessen. Målet är att leverera fossilfritt stål till marknaden i kommersiell skala under 2026.

För mer information kontakta:
Per Elfgren, marknadsutvecklingschef SSAB Special Steels, [email protected], telefon: 070 589 00 95
Lars Erfäldt, VD, Zetterberg Industri AB, lars.erfaldt@zetterbergs, telefon: 0292-705 06

 

SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag. SSAB erbjuder mervärdesprodukter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med företagets kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 50 länder. Idag har SSAB produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. www.ssab.com.
Följ med oss även i sociala medier: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter och YouTube.