De senaste åren har Lugnet utvecklats till att bli en av Sveriges absolut bästa cykeldestinationer. Den nybyggda XCO-banan, som är skapad för att möta dagens och morgondagens internationella tävlingskrav, öppnar möjligheter för att arrangera större internationella tävlingar i Falun.

Falu kommun har valt att skänka namnrättigheterna för arenan till Falu Cykelklubb och Borlänge Cykelklubb som därmed kan fortsätta sitt arbete med att arrangera fler internationella evenemang så som världscuptävlingar och internationella mästerskap. Syftet med att ge bort namnrättigheterna till cykelklubbarna är också att ge dem möjligheter att kommersialisera arenan och därigenom också undvika att kommunen stöttar med exempelvis evenemangsbidrag.

SSAB har sedan valt att köpa namnet på den nya cykelarenan som består av området inne på Lugnet arena samt de längre mountainbikelederna som börjar och slutar inne på arenan. För SSAB handlar det om att skapa möjligheter till förbättrad hälsa hos sina anställda men även att öka attraktiviteten som arbetsgivare genom att namnge arenan.

- Hur man mår, både fysiskt och psykiskt har en stor inverkan på arbetet. Att SSAB går in och stödjer den nya cykelarenan är helt i linje med vårt hälso- och säkerhetsarbete. Vi tror på att erbjuda fler människor, både våra anställda med familjer och andra, möjligheter att få vara med på sina egna villkor, säger Mia Eriksson.

- Men vi vill också med detta köp utveckla sättet som SSAB syns som arbetsgivare. Planen är att utnyttja arenan för att visa upp SSAB, beskriva våra värderingar och våra långsiktiga mål. Det handlar också om att skapa en stolthet hos våra medarbetare och attrahera nya medarbetare nu och framgent.

Invigningen av SSAB MTB Arena blir i början av sommaren. Planeringen som genomförs i samarbete mellan de två cykelföreningarna och SSAB pågår för fullt.