Jonas Larsson deltog i panelen tillsammans med representanter från H&M, Ikea och Sida. Foto: Henrik Hansson

Jonas Larsson, SSABs miljöchef, deltog i panelen, och fick svara på frågor om allt från jämställdhet till hur SSAB jobbar med att minska transporterna.- Det jag tar med mig från de här dagarna är ungas engagemang och en insikt om hur vi behöver tänka om i hur vi presenterar SSAB för de unga, att vi blir tydliga med hur vi jobbar med hållbarhetsfrågorna, säger Jonas Larsson.

I eftermiddagens workshoppar fick eleverna jobba med två olika frågeställningar. Dels om hur SSAB ska få alla att bli engagerade i att uppnå målet om ett fossilfritt SSAB 2045? Dels vilka andra kopplingar det finns mellan FN:s hållbarhetsmål och SSABs hållbarhetsstrategi?

- Det har kommit många bra förslag och idéer som vi inte alltid har tänkt på, säger Mia Eriksson, plats- och produktionschef SSAB Borlänge, som höll i workshopparna tillsammans med Jonas Larsson, Ove Sjödahl och Anna Östlund.

- Något många elever föreslår är att vi ska komma ut i skolorna och berätta om vad SSAB är och gör, och hur vi jobbar med hållbarhetsfrågorna.

Hör Mia Eriksson, Jonas Larsson och elever berätta mer om we_change i filmen.