Repetitionerna pågår nu för fullt. F.v Jonna Barsk, Camilla Ajanki,Elin Borgström och Ola Nordkvist.

- Det är två deltävlingar med två företag i varje samt en final som äger rum senare i vår. Och det är såklart dit vi siktar, säger gitarristen och sångaren Lars Nilsson, Klädservice. 

I fjol gick bandet under namnet "Ironman". Då det inte bara är killar med i bandet valde de att i år byta namnet till Iron Made. Uppsättning av medlemmar är dessutom lite annorlunda än i fjol. Dels är inte Karin Lundberg, miljöchef, med och dels har två externa personer rekryterats.

- I år har vi värvat två tjejer Elin Borgström och Camilla Ajanki. De jobbar inte på SSAB men de klarar biffen. Vi har alla hjälpts åt att utveckla och konstruera om låtarna och gjort sång och musikarrangemang under resans gång, säger Lars.

På trummor ser vi Patrik Wikström och på elgitarr Simon Sandin.

Tre låtar kommer att framföras

Under tävlingenpå fredag kommer Iron Made att spela tre låtar. Två utvalda låtar som alla deltagare spelar och en som de själv valt.

- Av de utvalda låtarna är det en välkänd svensk låt och en engelskspråkig, vilka vi  uppmuntrats att göra en så personlig tolkning av som vi bara kan. Den tredje väljer vi själva. Vilka dessa låtar är, är hemligt fram till tävlingstillfället, förklarar han.

Bedömningar som juryn gör är publikkontakt, spelglädje, spelskicklighet, klädsel, kommunikation inom bandet och hur de tolkat de låtar som valts till dem.

- Detta beror givetvis mycket på oss men även på det publikstöd vi hoppas att vi kan få. Så vi hoppas att så många som möjligt från SSAB vill komma och att man gärna tar med vänner och familj, säger Lars Nilsson.

Lars Nilsson