Swedish Steel Prize instiftades av SSAB 1999 med syftet att uppmärksamma och belöna kreativa och innovativa lösningar i höghållfasta stål. För SSAB är det ett sätt att inspirera och sprida kunskap om höghållfasta stål och hur dessa kan användas för att utveckla starkare, lättare och mer hållbara produkter.

Hela 77 företag har i år skickat in ansökan till tävlingen vilket är fler ansökningar än på många år. Både kvaliteten som bredden på ansökningarna är mycket god. Det ökade antalet ansökningar är ett bevis på att priset spelar en viktig roll hos kunder ute i världen och för branschen.

Jan Kuoppa, ansvarig för nominerings- och juryarbetet, är mycket nöjd med årets resultat.

-        Årets ansökningar täcker in samtliga segment, från tunga transporter och fordonsindustrin till jordbruk och materialhantering. Det är förstås positivt att så många vill vara med och tävla.

Det är en bred geografisk spridning med totalt 28 länder representerade. De flesta ansökningar kommer från Europa (32), därefter kommer Americas (22), APAC (20) och Afrika (3).

Nominerings- och juryarbetet pågår. I början av oktober offentliggörs vilka fyra som nomineras till Swedish Steel Prize 2015. Vinnaren tillkännages av SSAB på prisutdelningen i Stockholm den 19 november.

Läs mer om Swedish Steel Prize på steelprize.com

För ytterligare information, vänligen kontakta

Marie Elfstrand, Director Media Relations and PR, tel. +46 8 454 57 34
Susanne Nordhqwist, Head of Events and Content, tel. +46 155 254 381

För bilder, vänligen besök SSAB:s bildbank