GreenCoat är SSABs nya varumärke för innovativa och hållbara färgbelagda produkter till bygg­branschen. GreenCoat-produkterna har en färgbeläggning som delvis utvecklats från växtolja i stället för traditionellt fossil olja, vilket minskar dess miljöpåverkan avsevärt. GreenCoat-produkterna är mycket resistenta mot korrosion, UV-strålning och repor, samtidigt som de är enkla att forma.

Tack vare denna unika beläggning erbjuder Green Coat många fördelar jämfört med traditionella material:

– Vi har 40 års erfarenhet av tester och utomhusexponering av över 10 000 paneler på olika platser, både på den svenska västkusten och i Florida, USA. – Panelerna har stått emot extremt hårt klimat och hårda väderförhållanden året runt, med snö, is, regn, sol och stormar, säger Pär Åkerbäck, SSABs chef för färgbelagda produkter.

– GreenCoat PLX kan exempelvis bearbetas i temperaturer ned till -10 °C. De gör det möjligt för takläggare att arbeta året runt, vilket leder till kostnadsbesparingar samtidigt som det innebär en konkurrensfördel för industriföretag, plåtslagare, installationsföretag och arkitekter, tillägger Pär Åkerbäck.

GreenCoat är ett betydligt lättare material att arbeta med i jämförelse med takpannor. Materialet har en lägre bearbetningstemperatur än andra jämförbara material, vilket ger minskad brottrisk. Produkterna är 100 procent återvinningsbara och enkla att pressa, bocka, skära, stansa och profilera.

Alla GreenCoat-produkter finns i ett stort utbud av färger och ytbehandlingar som är optimala för användning i tak, regnvattensystem, fasader samt inom profileringsindustrin.

Lanseringen av varumärket GreenCoat inkluderar många färgbelagda produkter - inklusive våra ledande produkter Pural, Purex och Hiarc.

Sedan sammanslagningen mellan SSAB och Ruukki förra året har den bästa tekniken och lösningarna från båda företagen tillämpats för att ge SSAB den ledande produktportföljen av färgbelagda produkter.

Färgbelagda stålprodukter av varumärket GreenCoat finns tillgängliga direkt från SSABs produktionsanläggningar och från SSABs lager. Detta garanterar en kort leveranstid och en omfattande kundservice.

Lanseringen av GreenCoat-produkterna är den första av många produkt- och tjänstelanseringar för det nya SSAB.

Foton:

1)       Pär Åkerbäck, Director Color Coated Products, SSAB.
2)      
GreenCoat PLX kan hanteras i temperaturer ned till -10 °C.

För mer information, kontakta:
Anke Meyer, Corporate Marketing, SSAB, tel: +49-1724244309, [email protected]
Leena Vanhanen, Director Public Relations, tel +358 40 549 78 42

SSAB är en stålkoncern baserad i Norden och USA. SSAB erbjuder avancerade produkter och tjänster som har utvecklats i nära samarbete med dess kunder för att skapa en starkare, lättare och mer hållbar värld. SSAB har anställda i över 50 länder. SSAB har produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på NASDAQ-börsen i Stockholm och sekundärnoterat på NASDAQ i Helsingfors.