”Jos me sanomme tarjoavamme ylivoimaista asiakaskokemusta, meidän on myös voitava tarjota sopivia työkaluja siinä onnistumiseen”, sanoo SSAB:n strategiajohtaja Viktor Strömberg.

Yhteisen asiakasportaalin tavoitteena on olla paikka, josta asiakkaat voivat löytää kaikki tarvittavat tiedot kaupan käymiseksi SSAB:n kanssa. Portaali on määrä ottaa käyttöön alkuvuonna 2018, minkä jälkeen asiakkaat voivat nähdä varastotilanteen ja omat materiaalisertifikaattinsa portaalissa. Tilausten seurannan, asiakirjojen latauksen ja valitusten käsittelyn kaltaisia lisätoimintoja lisätään portaaliin vähitellen lähivuosina.

Antamalla asiakkaille mahdollisuuden huolehtia asioista digitaalisesti SSAB antaa samalla myyntihenkilöstölleen mahdollisuuden käyttää aikaansa asiakkaiden tarpeista keskustelemiseen hallinnollisten tehtävien sijaan.

”Emme halua poistaa henkilökohtaista kanssakäymistä asiakkaidemme kanssa, vaan haluamme tarjota useampia erilaisia tapoja löytää tietoa ja käydä kauppaa,” sanoo Head of Market Development SSAB Special Steels Per Elfgren.

Asiakkaat ovat yhä tottuneempia itsepalveluratkaisuihin. Hyödyntämällä portaalin koko potentiaalin SSAB voi päästä tilanteeseen, jossa SSAB ja asiakas keskustelevat yhteisestä liiketoiminnasta sekä siitä, miten lisäarvoa luovan suhteen voi luoda.

”Emme ole yksin, muutkin tekevät näin. Periaatteessa meidän on siis jatkettava digitaalisten asiakassuhteiden kehittämistä, niin että me pysymme etunenässä ja ylitämme odotukset,” Viktor Strömberg päättää.