Steel pile wall Tripla Helsinki 

Maanalainen pysäköintilaitos on osa valtavaa miljardin euron infrastruktuuriprojektia Helsingin esikaupunkialueella. Kun Pasilassa sijaitseva Tripla-keskus on valmis, se käsittää ostoskeskuksen, liikennekeskuksen, 400 asuntoa, toimistoja, hotelleja ja pysäköintihallin.

Rakennus valmistuu kallioiseen maastoon, jossa on huonolaatuinen maa-aines ja monia pohjavesikerroksia. Sitä varten patoseinän paalut täytyi porata varovasti 15–20-metrisen savi- ja liejukerroksen läpi ja sitten moreenin läpi peruskallioon. Seuraava vaihe on samanaikainen kaivaminen ja seinän väliaikainen ankkurointi. Asiasta tekee monimutkaisen sekin, että työmaa on tiheästi asutulla alueella lähellä vanhoja suojattuja tiilitaloja, jotka on rakennettu puupaaluille ja vanhoille perustuksille. Jotta pysäköintilaitoksesta saadaan vesitiivis, sen ympärille on suunniteltava ja asennettava pohjaveden tasoa kontrolloiva järjestelmä.

YIT Rakennus Oy:n päällikkö Juha Vunneli uskoo, että Tripla-projekti on yksi haastavimmista, joiden kanssa hän on ollut tekemisissä kymmenvuotisen uransa aikana YIT:ssä. Siihen vaikuttavat projektin koko ja tiukka aikataulu yhdessä haastavan ympäristön ja maaperän ominaisuuksien kanssa.

Yksi suurimmista huolenaiheista oli, miten perustuksista saadaan niin vankka ja vesitiivis kuin mahdollista. 

Maanalainen pysäköintilaitos on 18 metriä maanpinnan alapuolella, siinä on viisi kerrosta ja tilaa 2 400 autolle. Sitä varten tarvittiin patoseinä varmistamaan pysäköintilaitoksen perustukset ja patoamaan maa. Niinpä mietittiin, minkälainen seinä sopisi parhaiten olosuhteisiin: kaivinpaaluseinä lujitetusta betonista, tukiseinä ja kapea kaivanto maassa vai SSAB:n RD-paaluseinä?

”Patoseinän on kestettävä noin 200 vuotta. Koska se muodostaa pysäköintilaitosta ympäröivän seinän, sen on oltava säänkestävä ja vesitiivis”, Vunneli sanoo.

SSAB:n RD-paaluseinä on patoseinäratkaisu, jossa käytetään spiraalin muotoisesti tai pitkittäissuunnassa hitsattuja teräsputkipaaluja ja tehtaalla hitsattuja ponttilukkoja. RD-paaluseinä voidaan tehdä käyttäen RD220-RD1200-kokoisia paaluja. Se soveltuu erittäin haastaviin olosuhteisiin ja on nopea asentaa. 

Aikaisemmin Suomessa käytettiin kaikkein syvimmissä kaivantoprojekteissa lujitetusta betonista tehtyjä kaivinpaaluseiniä. Viime vuosina YIT Rakennus on kuitenkin rakentanut monia RD-paaluseiniä. Tripla-projektissa kaivinpaaluseinä ei tullut kysymykseen, koska tämä ”hidas” tekniikka ei olisi sopinut tiimin aikatauluun.

”RD-paaluseinä oli paras ratkaisu, koska se voitiin asentaa nopeasti. Se tarkoitti veden tihkumisen ja maan valumisen pienempää riskiä, mikä voi tapahtua, jos asennusprosessi kestää liian kauan. Plussana oli myös, että paalut voitiin kuljettaa täyspitkinä ja niitä ei tarvinnut hitsata työmaalla”, Vunneli sanoo.

Teräspaalut kuljetettiin yhtenä kappaleena SSAB:n Oulaisten-tehtaalta. Tämä oli uusi haaste SSAB:n paikalliselle tiimille.

”Nämä olivat halkaisijaltaan suurimmat teräsputkipaalut, jotka olemme toimittaneet RD-paaluseinäprojektiin. Tämä on myös suurin tekemämme toimitus, vaikka olemme toimittaneet samantyyppisiä ratkaisuja muillekin pohjoismaisille asiakkaille ja niinkin kauas kuin Waitaki-voimalaitokseen Uuteen-Seelantiin”, sanoo SSAB Europe Infran toimialapäällikkö Jari Mara.

”Tässä tapauksessa käytimme lujemmasta teräslaadusta, S440J2H, valmistettuja paaluja varmistaaksemme, että seinä on tarpeeksi vahva.”

Seinässä käytettyjen RD700-teräspaalujen kokonaismäärä – jos ne liitettäisiin yhteen – olisi 16 700 metriä. Pisimmät yksittäiset paalut ovat 33,5 metriä ja kaivannon syvyys on noin 20 metriä. Teräspaalut porataan savi-, hiekka- ja moreenikerrosten läpi ja sitten 1,5 metriä peruskallioon, jotta ne pysyvät tiukasti paikoillaan. RD-paaluputket toimitetaan yhdessä SSAB:n valmiiksi hitsattujen RM/RF-ponttilukkojen kanssa, niin että ne voidaan yhdistää toisiinsa helposti. Integroidun injektointikanavan avulla voidaan varmistaa, että RD-paaluseinän pohjasta tulee vesitiivis. Paalut on asennettu paalutuskoneilla, jotka on varustettu raskailla poravasaroilla.

”Seinän tiivistykseen kuuluu monia vaiheita, muun muassa lukkojen bitumointi, injektointi, etulevyn hitsaus ja betonin täyttäminen lukkoihin”, Vunneli selvittää.

RD-paaluseinä oli asennettu maaliskuun puolivälissä 2016, suunnitelman mukaisesti. Seuraava vaihe on vaiheittainen maan kaivuu ja seinän ankkurointi. Ankkurointitasoja on yhteensä viidestä seitsemään. ”Seuraava haasteemme on läpimitaltaan 1 200 millimetrin paalujen asennus, mikä tehdään kaivannon lopullisessa tasossa, ja muodostaa pysäköintilaitoksen perustukset ja muut päällirakenteet. Olen tyytyväinen yhteistyöhön SSAB:n kanssa ja varma, että projekti onnistuu”, Vunneli toteaa lopuksi.

Tietoja Pasilan Tripla-projektista
Kolmen korttelin kokonaisuus, johon valmistuu kauppatiloja, toimistoja ja asuntoja, rakennetaan Pasilaan, viiden minuutin päähän Helsingin keskustasta. Se valmistuu vuoden 2020 alussa. Projektia on osittain vaikeuttanut se, että työmaa on lähellä kävelysiltaa, juna- ja raitiovaunukiskoja sekä vilkasliikenteistä katua. 

Pysäköintilaitoksen seinässä käytetty SSAB:n terästuotteita
• 754 kappaletta RD700/14.2 RM/RF-ponttilukollista porattua paalua, yhteensä 16 700 metriä 
• 60 kappaletta RD400/12.5 RM/RF-ponttilukollista porattua paalua, yhteensä 1 300 metriä 
• 60 kappaletta RD320/12.5 S550J2H -rakenneputkea, yhteensä 1 300 metriä 
• 780 kappaletta kallioankkureiden suojaputkia, 139,7 x 4,5 & 5,0 mm ja 168,3 x 4,5 mm, yhteensä 
20 000 metriä

Teksti: Alannah Eames
Kuvat: SSAB, YIT

Tämä artikkeli on julkaistu SSAB World -lehden numerossa 2/2016.


Steel pile Tripla Helsinki