Robottibussi alkaa kyyditä ihmisiä Espoossa jo huhtikuussa. Lisäksi uudenlainen robottibussi nähdään myöhemmin tänä vuonna myös Hämeenlinnassa, Vantaalla ja Helsingissä. Viime perjantaina Gacha ajoi neitsytmatkansa Helsingissä Kansalaistorilla keskustakirjasto Oodin edustalla. Sensible 4 kaavailee, että Gacha-busseja saadaan käyttöön julkisille teille Suomessa ja ulkomailla jo vuonna 2020. Yrityksen tavoitteena on, että vuoden 2021 aikana autonomiset bussit olisivat osa julkista liikennettä.

Sensible 4:n kehittämä huipputeknologia mahdollistaa bussin liikkumisen ympärivuotisesti kaikissa sääolosuhteissa, kun taas MUJIn ansiosta bussin muotoilu on käyttäjäystävällinen ja viimeistelty. SSAB on sponsoroinut ensimmäistä bussia Docol-teräksillä. Docol® Tube 780 ja Docol® Tube 980 ohutseinäputkia on toimitettu sekä pyöreinä että neliskanttisina. Lisäksi Docol® Tube 700LA putkia on toimitettu rungon alaosan rakenteisiin. Bussin kuorirakenteessa on paljon pyöreitä muotoja, mikä edellyttää ohutseinäputkilta hyviä taivutusominaisuuksia. Bussin kokonaispaino on vain noin 2 000 kg, jolloin on tärkeää minimoida teräsrakenteiden paino. SSAB:n erikoislujat teräkset mahdollistavat kevyemmät ja kestävämmät runkorakenteet.

Gacha sai alkunsa, kun robottibussien kanssa työskennellyt Sensible 4:n tiimi huomasi, etteivät autonomiset bussit kulje edes kevyessä tihkusateessa, saatika tyypillisessä suomalaisessa talvisäässä. Pienikokoinen Gacha ei muistuta muotoilultaan perinteistä linja-autoa. Siinä ei tarvita erillistä tilaa kuljettajalle ja penkkirivien sijaan kymmenen istuinta on aseteltu bussin seinustoille jättäen lisää tilaa matkustajille. Erityisen uudesta robottibussista tekee se, että siinä ei ole perinteistä etu- ja takapäätä, vaan se pystyy kulkemaan molempiin suuntiin. Bussin kiertää kauttaaltaan ohut ledinäyttö, jossa yhdistyvät opasteet sekä bussin ajovalot.