Vuonna 2014 Gestamp aloitti uuden alatukivarren kehittämisen Toyota Yaris -autoon Euroopassa. Pian selvisi, että tämän osan kehittämiseen tarvittavaa teräslaatua ei ollut vielä olemassa. Gestamp otti yhteyttä SSAB:hen.

"SSAB haluaa työskennellä juuri näin: saada kutsun heti projektin alussa", kertoo SSAB:n myyntisegmenttipäällikkö Ben Cook.

Saksan Gestamp Chassis-osaston materiaalitekninen johtaja Mehdi Asadi lisäsi: "Lähdimme haastavalle seitsemän vuoden matkalle kehittääksemme uutta erikoislujaa terästä, josta tulisi Docol 1000CP".

Uuden monifaasiteräslaadun piti olla vahvempi – kevyemmän rakenteen saavuttamiseksi ohuemmalla teräksellä – ja lisäksi sen oli tarjottava erinomaista paikallista muovattavuutta, hyvää väsymiskestävyyttä ja kestävyyttä kriittisen tärkeälle tukivarrelle.

Gestamp teki hankkeen aikana läheistä yhteistyötä SSAB:n kanssa muun muassa materiaalin koostumuksen ja karakterisoimisen suhteen johtaen lopulta monifaasiteräksen viralliseen hyväksymiseen uuteen alatukivarteen.

"Pystyimme kokeilemaan useita erilaisia koostumuksia SSAB:n joustavuuden ja prototyyppimateriaalien nopean läpimenon ansiosta", kommentoi Espanjan Gestampin innovaatio-projektipäällikkö, Carlota Arenillas.

"Tämän uuden materiaalin (Docol 1000CP) ansiosta olemme voineet toimittaa alatukivarren, joka on huomattavasti edeltäjäänsä kevyempi", kertoo Gestampin Asadi.