Minulle ja varmasti myös monille teistä kierrätyksestä on tullut osa arkea. Kierrätämme muovia, lasia, metallia, paperia ja pahvia. Joskus minusta tuntuu siltä, että olen jo tehnyt oman osuuteni – ainakin silloin, kun biopussi hajoaa keittiön lattialle. On tosin sellaisiakin päiviä, jolloin tuntuu, etten ole tehnyt riittävästi asioiden eteen. Työssäni myyntijohtajana matkustan paljon: menen asiakkaiden luo tai kokouksiin lentokoneella tai autolla. Yritän käyttää junaa ja linja-autoa mahdollisimman paljon, mutta tehtaidemme lähellä ei aina ole rautatieasemaa tai linja-autopysäkkiä. 

Mielestäni SSAB on oikeassa sanoessaan, että tutkimusmatka kohti kestävää kehitystä on juuri alkanut. Kestävämpi maailma on tavoite, johon ei päästä yhdessä yössä. Siihen kuluu aikaa ja tiedämme sen. Jos HYBRIT ja vuosi 2035 tai 2045 tuntuvat kaukaisilta, kannattaa muistaa, että voimme ottaa pienempiä askelia oikeaan suuntaan joka päivä. Hyvä esimerkki tästä on SSAB:n Raahen tehtaan pilottiohjelma, jossa fossiilinen hiili korvataan biohiilellä. 

Kuulin vuotuisilla Ohutlevypäivillä tulevaisuudentutkija Ilkka Halavan esitelmän, ja hänellä on mielestäni mielenkiintoinen lähestymistapa ympäristöongelmien ratkaisemiseen. Hänen mukaansa yksi tapa tehdä maailmasta kestävämpi on lopettaa resurssien haaskaaminen ja hyödyntää käytössämme olevaa teknologiaa entistä paremmin. Tarvitsemme tietysti myös teknologisia edistysaskelia ja uusia tapoja tehdä asioita, mutta tärkeintä on, että voimme kaikki osallistua.
Halava mainitsi esimerkkinä toimisto- ja koulutilojen tehokkaamman hyödyntämisen: Viiden jälkeen illalla toimistot ovat tyhjillään, vaikka niitä voitaisiin käyttää muihin tarkoituksiin sen sijaan, että muihin tarkoituksiin rakennettaisiin uusia rakennuksia. Halava totesi myös, että kaupunkiemme keskustoissa on kymmenen kertaa enemmän autoja kuin tarvitsemme. Useimmiten autot on pysäköity suuriin pysäköintitaloihin, jotka on rakennettu vain niitä varten. Ei kovin järkevää tilankäyttöä, vai mitä? Entäpä sitten autojen takakontit? Ne ovat tyhjillään muulloin kuin hiihtolomamatkoilla perheen kanssa – silloin tilaa on liian vähän, ja haaveilemme isommasta autosta. Miksei takakontteja voisi käyttää johonkin hyödylliseen – vaikkapa pakettien kuljettamiseen tuttaville tai jopa tuntemattomille?

SSAB tarjoaa hienoja tuotteita, jotka voivat todella auttaa vähentämään resurssien haaskaamista ja tehostamaan olemassa olevien ratkaisujen hyödyntämistä. Tällaisia ovat esimerkiksi biopohjaiseen teknologiaan perustuvat maalipinnoitetut GreenCoat®-terästuotteet. Minusta olisi mukavaa, että rakentajat Suomessa tuntisivat paremmin ympäristötietoiset vaihtoehtomme kattoihin, sadevesijärjestelmiin ja rakennusten julkisivuihin. Tavoitteenamme voisi olla vaikkapa ympäristöystävällisemmän maailman luominen katto katolta. Nähtäväksi jää, toteutuuko tämä.  Sen voimme kuitenkin sanoa jo nyt, että olemme oikealla tiellä. 

Lotta Ruottinen, myyntijohtaja