Per Bondemarkin videoblogi. Osana SSAB:n, LKAB:n ja Scania Ferruformin kestävää kehitystyötä nämä kolme yhtiötä ovat kehittäneet ajatusta siirtää osaa rahdistaan kuorma-autoista junaan. Aloitetussa pilottihankkeessa käytetään Luulajan ja Borlängen välillä kulkevan teräsjunan (stålpendeln) käyttämätöntä kapasiteettia.

Tämä on uusi konsepti, josta kaikki hyötyvät. Se vähentää hiilidioksidipäästöjä lähelle nollaa, vähentää kuljetuskustannuksia ja edistää koko yhdyskunnan infrastruktuuria. Tämä on yksi konkreettinen esimerkkiä yhtiössämme meneillään olevista jatkuvista parannuksista.

"Vähennämme ympäristövaikutuksia Ruotsissa siirtymällä kuorma-autoista junaan ja toivomme konseptin toimivan esikuvana ja innostavan muitakin", sanoo SSAB:n hankintajohtaja Per Bondemark.

Kaikki alkoi, kun SSAB:ssä keskusteltiin, miten kuljetuksista voidaan tehdä tehokkaampia ja vastuullisempia. Tuolloin otettiin yhteyttä LKAB:lle, jolla on Gävlessä oma kuorma-autokuljetusten keskus, josta kuljetetaan tavaraa kaikkialle Pohjois-Ruotsin laitoksille. Keskusteltiin mahdollisesta yhteistyöstä.

Mutta jonkin ajan kuluttua syntyi uusi idea, "miksi ei käytettäisi SSAB:n teräsjunaa Borlängestä Luulajaan maakuljetusten sijaan?" Nyt alkaakin pilottihanke, jossa on mukana kolmas yritys, Scania Ferruform, joka tarvitsi kuljetuskapasiteettia Luulajan laitoksiltaan etelään päin.

"Meillä on monia hyviä esimerkkejä jatkuvista parannuksista SSAB:n hankinnassa, tämä on todella hyvä esimerkki. Aloitamme pienellä mittakaavalla, mutta toivon ja uskon, että tulevaisuudessa tämä kasvaa", sanoi Per Bondemark.

Videolla Per Bondemark kertoo, mitä jatkuva parantaminen merkitsee hänelle ja miten hankintaosasto työskentelee tässä osana SSAB:n johtamisfilosofia SSAB Onea. Hän kertoo myös lisää teräsjunan pilottihankkeesta. Video on englanniksi.