Tilaisuuden aluksi SSAB Europen Suomen ja Baltian myynnistä vastaava Jouni Rättyä haastatteli divisioonan johtajaa Olavi Huhtalaa. Kysymykseen, onko integraatio nyt valmis, Huhtala totesi olevansa kokonaisuutena tyytyväinen siihen, miten yhdistyminen on edennyt ja että kesään mennessä saamme SSAB:n ja Ruukin synergiahankkeet pääosin valmiiksi.

Tehtaat erikoistuvat ja tuotteita harmonisoidaan. Kun tehtaat erikoistuvat, ne voivat keskittyä tiettyjen tuotteiden kehittämiseen ja investoinnit helpottuvat. Tuotetta voidaan valmistaa kahdella tehtaalla, jolloin tarvittaessa on mahdollista joustavasti toimittaa tuotetta asiakkaille.

”Kun joku alkaa miettiä terästä, haluaisin että olisimme heille paras vaihtoehto kaikilla mittareilla mitattuna. Kotimarkkinoilla olemme myös lähellä asiakkaita. Yhteistyö on tärkeää ja esimerkiksi tekninen asiakaspalvelu voi auttaa asiakkaita materiaalivalinnoissa ja teknisissä kysymyksissä,” Olavi Huhtala sanoo.

“Ympäristö ja kestävä kehitys ovat SSAB:lle tärkeitä. SSAB käynnisti huhtikuussa yhdessä LKAB:n ja Vattenfallin kanssa projektin. Tarkoituksena on kehittää teräksen tuotantoprosessia, jonka päästönä syntyy vettä hiilidioksidin sijasta,” Olavi Huhtala sanoo.

Teräs – ja ympäröivä maailma

Kestävästä kehityksestä ja vaikuttajaviestinnästä vastaava johtaja Thomas Hörnfeldt totesi, että ilmaston muutos, väestön kasvu ja kaupungistuminen lisäävät teräksen tarvetta tulevaisuudessa.

Teräs on maailman kierrätetyin materiaali. Kierrätyksestä saadaan 1/3 terästuotannon raaka-aineesta, joten lisäksi tarvitaan rautamalmia. SSAB:llä kierrätetyn teräksen osuus teräksen tuotannossa on 40 %, kun keskiarvo on 30 %.

SSAB:n rautamalmipohjaisen terästuotannon hiilidioksiditehokkuus on 7 % Euroopan keskiarvoa parempi. Se tarkoittaa vuositasolla 600.000 tonnia vähemmän CO2-päästöjä.

”Esimerkiksi raskaiden kuorma-autojen ympäristövaikutuksista noin 10 % on tuotannonaikaisia ja 90 % käytön aikaisia. Jos asiakkaamme pystyvät lujia teräksiämme käyttämällä valmistamaan esimerkiksi 10 % kevyemmän kuorma-auton, polttoainekustannukset alenevat 5 %,” Thomas Hörnfeldt sanoi.

Optimoitu teräsvalikoima – SSAB tuoteperheet

SSAB lanseerasi huhtikuussa viisi tuoteperhettä - SSAB Domex, SSAB Boron, SSAB Form, SSAB Laser Plus sekä SSAB Weathering. Teknisen asiakaspalvelun Technical development managerit Erkki Krankkala, Juha Tuomisto ja Sami Nummela kävivät läpi eri tuotteiden ominaisuuksia ja käyttökohteita. SSAB:n tuoteperheille on yhteistä puhdas teräs, yhdenmukaiset ominaisuudet toimituserästä toiseen ja se, että ne täyttävät ja ylittävät standardien vaatimukset. Linkki ssab.com -sivuille.

Menestyksekästä yhteistyötä – esimerkkinä Ab. A. Häggblom Oy

Asiakkaan puheenvuoron piti tänä vuonna hankintapäällikkö Jukka Oravainen Ab A. Häggblom Oy:stä Kokkolasta. Yhtiö on Pohjois-Euroopan johtava telaketjusovellusten ja räätälöityjen suurten kauhojen valmistaja muun muassa kaivosteollisuuteen sekä maanrakennuskoneiden vara- ja kulutusosien toimittaja.

”Keskitymme kapeaan sektoriin, jossa tarvitaan hyviä yhteistyökumppaneita monelta alalta. Panostamme laatukomponentteihin ja maailman johtaviin brändeihin,” Jukka Oravainen sanoi.

”Kilpailemme puhtaasti laadulla ja komponenttien materiaalien on oltava juuri sitä, mitä asiakkaalle on luvattu. Olemme mukana Hardox in my body – sekä Hardox Wear parts -ohjelmissa. Se takaa loppukäyttäjille, että tuotteessa on käytetty Hardox-terästä.”

”Meillä on pitkä kokemus sekä aiemman Ruukin että SSAB:n tuotteista. Yhtiöiden yhdistyttyä, meillä on nyt vain yksi yhteistyökumppani, jonka kanssa voimme keskittyä tuotteidemme kehitystyöhön,” Jukka Oravainen totesi.

Jukka Oravainen piti hyödyllisenä esityksiä SSAB:n brändättyjen tuotteiden valikoimasta. ”SSAB:n tuotteet ovat oleellinen osa markkinointiamme. Niiden ominaisuudet vaikuttavat suoraan myös meidän tuotteidemme ominaisuuksiin ja niiden valmistukseen. ”

Asiakkaiden kommentteja tilaisuudesta

HT Laser Oy valmistaa SSAB:n erikoisteräksistä koneen osia asiakkailleen, jotka ovat muun muassa metsäkoneiden ja lastinkäsittelylaitteiden valmistajia.

”Oli hyödyllistä kuulla lisää SSAB:n uudesta tuoteperheestä. Myös esitys teräksen käytön tulevaisuudesta kiinnosti,” sanoo HT Laserin toimitusjohtaja JukkaTeiskonen.

”Tällaiset tapahtumat ovat myös erinomaisia paikkoja tavata tuttuja ja keskustella alan ihmisten kanssa,” Jukka Teiskonen toteaa.

Treston Oy käyttää SSAB:n kylmävalssattuja teräksiä arkkeina, nauhoina ja putkina valmistaessaan teollisuudelle kalusteita, kuten työpöytiä, laatikostoja ja kaapistoja. Kuluttajille Treston valmistaa säilytyskalusteita, esimerkiksi Sovella-säilytysjärjestelmiä.

“Meillä on pitkä ja luottamuksellinen yhteistyö jo Ruukin ajoilta. Oli kiinnostavaa kuulla SSAB:n johdon päivitys, missä nyt mennään SSAB:n ja Ruukin yhdistymisessä. Myös kestävään kehitykseen ja teräksen käyttöön tulevaisuudessa liittyvä esitys oli mielenkiintoinen,” sanoo Treston Oy:n Jyväskylän tehtaan johtaja ja hankinnasta vastaava Mikko Ahonen.

”Näissä tilaisuuksissa saa myös hyviä esimerkkejä eri teräslaatujen soveltuvuudesta eri käyttökohteissa, joita voi hyödyntää omassa tuotannossa,” Mikko Ahonen jatkaa.

Työ, tuottavuus ja digitalisaatio muutosajan Suomessa – tulevaisuustutkija Ilkka Halavan puheenvuoro

Tulevaisuustutkija Ilkka Halava puhui aiheesta Työ, tuottavuus ja digitalisaatio muutosajan Suomessa. Hänen mukaansa olemme murrosvaiheessa ja alkamassa on 30 vuoden jakso, josta on ymmärrettävä mitä tämä muutos tarkoittaa. Järjestelmämuutoksia on tulossa muun muassa liikenteeseen, tuotantoon, energiaan, kauppaan ja ruuantuotantoon.

Tulevaisuudessa aletaan esimerkiksi kuljettaa enemmän raaka-aineita valmiiden tuotteiden sijasta. 3D-tulostus lisääntyy ja tuotanto muuttuu paikalliseksi. Rekat liikkuvat ilman kuljettajaa. Ruoan tuotannossa sisäviljely tulee ulkoviljelyn rinnalle. Kaupungeissa viljellään sisätiloissa, jolloin voidaan käyttää kerros- ja led-viljelyä.

”Digitalisaatio mahdollistaa asioita, joita ihmiskunta ei ole aiemmin kyennyt tekemään,” Ilkka Halava sanoi.