- Olemme ottamassa mullistavaa teknistä edistysaskelta ja näyttämässä maailmalle, että terästä voi valmistaa ilman suuria hiilidioksidipäästöjä, Martin Lindqvist sanoo.

Kolmella yrityksellä on yhteinen osasto ja seminaari Ruotsin paviljongissa, jossa vuoden 2019 kumppanimaa Ruotsi osoittaa, miten yhteistyö, innovaatio, kestävän kehityksen visiot ja digitalisaatio ovat nostaneet Ruotsin kehityksen aallonharjalle.

- Olen tietenkin ylpeä siitä, että SSAB yhdessä muiden yritysten kanssa uskaltaa näyttää tietä muutokselle. Ilman terästeollisuuden muutosta Ruotsi, Suomi tai Eurooppa eivät saavuta ilmastotavoitteitaan. Päästömme ovat kuitenkin vielä suuret, joten jos uskallamme ottaa ohjat käsiimme ja pystymme siihen, voi olla, että muut yritykset, alat ja maat uskaltavat myös, Martin Lindqvist sanoo. 

- Kaikilla on sama pähkinä purtavana, ja uskon, että me olemme löytäneet ratkaisun, joka voi hyödyttää monia. Jotta Ruotsi, Suomi, Eurooppa ja maailma voivat saavuttaa kunnianhimoiset ja tarpeelliset ilmastotavoitteensa, myös terästeollisuuden on muutettava toimintaansa, Martin Lindqvist sanoo. 

Myös SSAB:n tekninen johtaja ja Hybrit-hankkeen puheenjohtaja Martin Pei osallistuu Hannoverin messuille. Hänen mukaansa kehitys ei aina voi kulkea pienin tasaisin askelin. Joskus on uskallettava ottaa jättiharppauksia tuntemattomaan.

- Me haastamme tuhat vuotta vallalla olleen masuunitekniikan uudella vetykaasuun perustuvalla suorapelkistyksellä, jota ei koskaan aiemmin ole testattu teollisessa mittakaavassa. Se on suuri askel sekä SSAB:lle että Ruotsille. Fossiilittoman teräksentuotannon pilottilaitoksen rakentaminen on nyt puolivälissä, ja sen on määrä olla valmis jo ensi vuonna, Martin Pei sanoo.