SSAB aloittaa neuvottelut henkilöstövähennyksistä Borlängessä Ruotsissa. Neuvottelut koskevat 210 hengen vähentämistä. Kaikkiaan tehtaalla työskentelee 2 100 henkilöä. Nyt julkistettu suunnitelma henkilöstön vähentämiseksi on osa aiemmin ilmoitettua tehostamis- ja säästöohjelmaa liittyen SSAB:n ja Rautaruukin yhdistymiseen kesällä 2014. Kaiken kaikkiaan yhdistymisellä arvioidaan saavutettavan 1,4 miljardin Ruotsin kruunun (noin 150 miljoonan euron) kustannussäästöt.

“On erittäin surullista joutua vähentämään henkilöstöä, mutta perusteellisten analyysien jälkeen ja nykyinen markkinatilanne huomioiden tämä on välttämätön askel toimintojemme tehostamisessa ja kannattavuuden palauttamisessa. Annamme kaiken tukemme niille työntekijöillemme, joita nämä vähennykset koskevat”, sanoo Olavi Huhtala, SSAB Europe -divisioonan johtaja.

SSAB Europe -divisioonan kuumasinkittyjen terästuotteiden valmistusta jatketaan Hämeenlinnassa Suomessa ja maalipinnoitettujen tuotteiden tuotantoa Hämeenlinnan lisäksi myös Kankaanpäässä sekä Finspångissa Ruotsissa. Tänään ilmoitetuilla muutoksilla ei ole vaikusta asiakastoimituksiin tai asiakaspalveluun.

“Tämän uudelleenjärjestelyn strategisena tavoitteena on Borlängen erikoistuminen kuuma- ja kylmävalssattuihin nauhatuotteisiin. Tehtaalla on tärkeä rooli kuumavalssattujen tuotteidemme tuotannon kasvattamisessa samoin kuin kylmävalssattujen erikoislujien terästemme valmistuksessa ja kehittämisessä erityisesti autoteollisuuden tarpeisiin”, jatkaa Olavi Huhtala.

SSAB julkistaa nämä tiedot Suomen arvopaperimarkkinalain ja Ruotsin arvopaperimarkkinalain vaatimusten mukaisesti. Tiedot on jätetty julkaistavaksi klo 14.15 (CET) 02.02.2015.


Lisätietoja:

Olavi Huhtala, johtaja, SSAB Europe, puh. +358 20 592 9157
Taina Kyllönen, konsernin viestintäjohtaja, puh. +358 20 592 9040