SSAB oli mukana bauma China 2018 -tapahtumassa, joka on Aasian tärkein koneenrakennus- ja kaivosalojen tapahtuma 27.–30.11.2018 Shanghain uudessa kansainvälisessä messukeskuksessa. Erikoisterästen maailmanlaajuisesti johtavana toimittajana SSAB esitteli erikoislujan teräksen tuotantoteknologisia innovaatioitaan lanseeraamalla Strenx® 1100 Plus -tuotteen.

Strenx®-rakenneterästen 1100 MPa:n lujuusvalikoimaan kuuluva Strenx® 1100 Plus on uusi kuumavalssattu erikoisluja teräs, jolla on ainutlaatuiset hitsausominaisuudet sekä erinomainen taivutettavuus.

Hitsiliitoksen heikkoudet eliminoitu käytännössä kokonaan

Perinteisesti hitsaussaumat voivat olla laadukkaimpienkin teräsrakenteiden heikoin lenkki. Strenx® 1100 Plus -teräksessä moisia heikkouksia ei ole käytännössä lainkaan, sillä hitsatun alueen lujuus-, venymä ja iskusitkeysominaisuudet vastaavat perusaineen taattuja vähimmäisarvoja. Hitsatun ja lämpökäsitellyn alueen lujuuden sekä sitkeyden optimaalinen yhdistelmä on erinomainen etu suunnitteluprosessissa: suunnittelu voi koko käyttökohteessa perustua samaan staattiseen lujuuteen suunnittelusäännöstöstä riippuen.

”Olemme innoissamme Strenx 1100 Plus -teräksen lanseerauksesta kukoistavalla Aasian ja Tyynenmeren alueella sekä sen ulkopuolella”, kertoo Magnus Carlsson, SSAB:n Strenx®-tuotepäällikkö. ”Bauma China on tämän tuotteen kansainvälinen debyytti, ja uskomme, ettei sille tämän päivän markkinoilta löydy vertaistaan. Kun käyttökohde edellyttää suorituskykyä, hitsaussaumojen yhtäläinen lujuus voi olla suuri etu. Pyrimme jatkossakin palvelemaan edistyneen suunnittelun ja teknologian osalta nopeasti kehittyviä markkinoita, kuten Kiinaa ja muita Aasian maita, sekä hyödyntämään SSAB:n terästeknologian innovaatioita ratkaistaksemme haasteita nosto- ja kuljetussektoreilla.”

Strenx®-rakenneteräs auttaa tähtäämään korkeammalle ja pidemmälle

Strenx 1100® Plus sopii erinomaisesti nostolaitteisiin, kuten nostureihin, sekä kevyempiin kuljetusratkaisuihin ja edistyneisiin rakenteisiin, jotka edellyttävät hitsaussaumojen yhtäläistä lujuutta. Se on itse asiassa lujempi kuin jo tunnettu Strenx® 1100. Tätä voidaan hyödyntää nostureissa, jotka ulottuvat korkeammalle, perävaunuissa, jotka jaksavat kantaa suurempaa kuormaa, ja rekoissa, jotka kulkevat vähäisemmällä polttoaineella ja tuottavat vähemmän hiilidioksidia.

Strenx® 1100 Plus sopii myös konepajoille

  • Erityisen puhdas teräs ja tarkasti hallittu tuotantoprosessi johtavat tasaisen korkeaan laatuun ja ennustettaviin tuloksiin
  • Taattu tasomaisuus, paksuus, taivutettavuus
  • Tiukat, taatut toleranssit
  • Hitsaus voidaan suorittaa ilman esilämmitystä (perustuu standardin ISO 17642-2:2005 mukaisiin CTS-testeihin)
  • Hitsatun ja lämpökäsitellyn alueen lujuuden sekä sitkeyden optimaalinen yhdistelmä

Tekniset tiedot

Lisätietoja:
Emre Aytac, Brand Manager Strenx® performance steel,
[email protected], puh.
+90 5337378211