SSAB:n Raahen tehtaan masuuni 2:n välikorjauksesta on tehty investointipäätös. Masuuni 2:n pesän tulenkestävä vuoraus uusitaan ja samalla tehdään muita huoltotöitä, joilla turvataan raudantuotanto tuleviksi vuosiksi ja lisätään työntekijöiden turvallisuutta. Välikorjaus ajoittuu vuodelle 2020, ja oman henkilöstön lisäksi hankkeessa tarvitaan useita projektikumppaneita.

Raahen tehtaan masuunit on peruskorjattu vuosina 2010-2011 ja masuunien öljyinjektiolaitteisto korvattiin hiili-injektiolaitteistolla vuonna 2015, minkä ansiosta masuunit ovat huippuluokkaa ja mahdollistavat maailman johtavien terästuotteiden valmistuksen. Tuleva välikorjaus mahdollistaa masuuni 2:n raudantuotannon tehokkaan jatkumisen seuraavat noin 12 vuotta.

SSAB:n pitkän aikavälin tavoitteena on yhdessä LKAB:n ja Vattenfallin kanssa käynnistetyn HYBRIT-projektin myötä siirtyä täysin fossiilivapaaseen teräksenvalmistukseen. Ruotsin Oxelösundin masuuni muutetaan valokaariuuniksi vuoteen 2025 mennessä. Suunnitelman mukaan Raahen ja Ruotsin Luulajan masuunit korvataan valokaariuuneilla vuosina 2030-2040. SSAB:n tavoite on olla täysin fossiilivapaa vuoteen 2045 mennessä.

Masuunien välikorjauksen lisäksi Raahen tehtaalle on tehty toinen investointipäätös, jolla varmistetaan tehokas raudantuotantoprosessi. Masuuneille uusitaan moottoripuhallin, joka puhaltaa ilmaa raudantuotantoprosessiin.

Lisätietoja:
Jarkko Matkala, SSAB Europe, Raahen tehtaan johtaja, puh. +358 20 592 2257