Voittaneen ratkaisun avulla perävaunun paino keveni yli 20 prosenttia, 522 kilosta 410 kiloon. Lisäksi perävaunun alustasta tuli aiempaa turvallisempi. Molemmat loppuasiakkaiden käyttöön valmistetuista prototyypeistä ovat osoittautuneet toimiviksi, ja niistä on saatu hyvää palautetta.

Voittaneen alustaratkaisun kehitti espanjalainen rakennusinsinööri Manuel Genzor. Alkuperäisen perävaunun alustan on kehittänyt espanjalainen Beguer. Perävaunun suorituskyvyn testaus tehtiin yhteistyössä Zaragozan yliopiston kanssa. Beguerilla työskentelevän Sergio Sanchezin opastuksella Genzor kokeili, miten standarditeräsosia voidaan korvata lujasta Domex 700 MC -teräksestä valmistetutuilla osilla. Tästä tuli myös Genzorin lopputyön aihe. Beguer on myös valmistanut ja myynyt kolme uutta perävaunua projektin päättymisen jälkeen.

”Beguerille ja SSAB:lle tämä on hyvä esimerkki siitä, kuinka opiskelijatyöt voivat laajentua yrityksen kehitysprojekteiksi”, kertoo SSAB Special Steelsin Espanjan aluemyyntipäällikkö Luis Antunano. Projektin aikana Genzor kerrytti kokemusta alustasuunnitteluun, tuotantoon, valvontaan, optimointiin ja standardeihin liittyvissä asioissa.

Swedish Steel Prize University Challenge 2014 -tuomariston perustelut valinnalle:

Diplomityössään voittaja hyödynsi pitkälle kehitettyä lujaa terästä teollisuustuotteessa. Hän ymmärtää rakennesuunnittelun, tuotannon ja loppukäyttäjän vaatimukset kokonaisuutena. Oppimisprosessi alkoi referenssimallin laskemisesta ja jatkui eri teräslaatujen ja geometrian vaiheittaisena optimointina. Valmistajan prototyypille tekemien testien hyvät tulokset sekä tuotteen lanseeraus loppukäyttäjille ovat osoittaneet, että opiskelija on innovatiivinen ja pätevä.


Kuvia saa SSAB:n kuvapankista

Lisätietoja: