Aiesopimuksen myötä kuluttajilla on tulevaisuudessa mahdollista valita fossiilivapaasta teräksestä valmistettu JanLan kattotuote.

”Meille fossiilivapaa teräs on tulevaisuudessa keskeinen osa kestävää kattotuotteiden tarjoamaa. Haluamme olla alallamme suunnannäyttäjiä ja pyrimme vähentämään CO2-jalanjälkeä myös omalta osaltamme. Fossiilivapaa teräs kattopeltituotteissa on tärkeä osa kestävän kehityksen tavoitteitamme. Kumppanuus SSAB:n kanssa jatkaa pitkään jatkunutta yhteistyötä kestävästi tuotettujen kattoratkaisujen parissa.” sanoo Janne Lahtela JanLa Oy:n toimitusjohtaja.

SSAB aikoo tuoda markkinoille maailman ensimmäiset fossiilivapaat premium-teräkset kaupallisessa mittakaavassa vuoden 2026 aikana. Teräksen hiilidioksidipäästöjä on pystyttävä vähentämään, mikäli terästeollisuus haluaa siirtyä merkittävästä hiilidioksidipäästöjen aiheuttajasta kestäväksi, fossiilivapaaksi toimijaksi. Tämä teräs mullistaa toimialan, sillä sen myötä teräksenvalmistuksen hiilidioksidipäästöistä päästään käytännössä suurelta osin eroon.

Teräspalvelukeskus JanLa Oy on peltialan tukkuliike. Laajaan tuotevalikoimaan kuuluvat kattopellit, kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät tarvikkeineen. JanLa Oy on yksi teräskattomarkkinoiden johtavista yrityksistä ja palvelee pinnoitetuilla ja sinkityillä ohutlevytuotteilla rakennusteollisuutta ja peltialan yrityksiä. www.janla.fi

Lisätietoja:
Lotta Ruottinen, SSAB Europe, Director Sales Finland & Baltics, puh +358 50 314 3415