“Strategianamme on hakea kannattavaa kasvua tuoteliiketoiminnoistamme, asuinrakentamisen kattotuotteista (Residential Roofing) ja rakentamisen komponenteista (Building Components) ja kasvattaa markkinaosuutta nykyisillä päämarkkina-alueillamme. Projektiliiketoiminnassa, rakentamisen järjestelmissä (Building Systems), haluamme edelleen parantaa kannattavuutta kehittämällä projekti- ja tuoteportfoliotamme. Olemme tutkineet jo jonkin aikaa mahdollisuuksia luopua Ruukki Constructionin paikallisista liiketoiminnoista Venäjällä. Liiketoimintamme Venäjällä on supistunut ja näkymät ovat melko epävarmat. Sopivan ostajan löytyminen mahdollisti kaupan teon. Venäjän liiketoiminta on täysin itsenäinen ja kaupalla ei näin ollen ole vaikutuksia toimintaamme muissa maissa”, sanoo Ruukki Constructionin toimitusjohtaja Sami Eronen.

Ostaja on venäläinen yhtiö OOO Salavatneftemash.

Ruukki Constructionin nyt myytävien Venäjän liiketoimintojen liikevaihto oli noin 400 miljoonaa Ruotsin kruunua vuonna 2017. Koko Ruukki Constructionin liikevaihto oli noin 5,8 miljardia Ruotsin kruunua. Kaupalla ei ole olennaista vaikutusta Ruukki Constructionin tulokseen.

Ruukki Constructionin Venäjän liiketoimintoihin kuuluvat pääasiassa rakennusten runko- ja kuorirakenteet. Merkittävimmät asiakastoimialat Venäjällä ovat logistiikka-, maatalous-, teollisuus- ja liikerakentaminen. Asuinrakentamisen kattotuotteet eivät sisälly nyt tehtyyn kauppaan. Ruukki Construction kuitenkin luopuu samalla paikallisesta kattoliiketoiminnasta Venäjällä.

Ruukki Constructionin Venäjän liiketoiminnoissa työskentelee kaikkiaan noin 630 työntekijää. Kattoliiketoiminnan noin 45 työntekijää eivät siirry kaupan mukana. Kaupassa siirtyvät tuotantolaitokset sijaitsevat Obninskissa ja Balabanovassa Kalugan alueella. Koko Ruukki Constructionissa työskentelee noin 2 500 henkilöä.

Lisätietoja medialle:
Viktoria Karsberg, Head of Corporate Identity and Group Communications,
[email protected], puh: +46 722 33 52 88

Tämä lehdistötiedote on suomenkielinen käännös ruotsiksi ja englanniksi julkaistusta pörssitiedotteesta.