Muutosneuvottelut koskevat Hämeenlinnan tuotanto-organisaatiota putkitehdasta lukuun ottamatta sekä Kankaanpään tehdasta. Neuvotteluissa keskustellaan vaihtoehdoista, joilla pyritään sopeuttamaan toimintojen kustannusrakennetta ennustettavissa olevaa kuormitustilannetta vastaavaksi.

”Markkinatilanteemme on vaikea etenkin maalipinnoitetuissa tuotteissa rakennusalalle, emmekä näe mitään merkkejä paranemisesta. Heikon kysynnän takia joudumme nyt pohtimaan keinoja sopeuttaa toimintojamme vastaamaan olemassa olevaa kysyntää,” sanoo Anders Ek, SSAB Europe -divisioonan Hämeenlinnan ja Kankaanpään tehtaiden tuotannosta vastaava johtaja.

Neuvottelujen piirissä on Hämeenlinnassa 776 henkilöä sekä Kankaanpään tehtaan koko henkilöstö. Neuvottelut kestävät vähintään kuusi viikkoa ja ne voivat johtaa lomautuksiin. Kaikkiaan SSAB:n palveluksessa Suomessa on noin 4 700 henkilöä.

Lisätietoja:
Anders Ek, SSAB Europe, tehtaanjohtaja, puh. +358 50 3071 103
Atte Kaksonen, SSAB konserniviestintä, puh. +358 50 3143 634