Hilla Haukkamaa, Artturi Kinnunen ja Elina Salo työskentelevät Raahen tehtaalla kesätöissä. Oulun yliopistossa konetekniikkaa opiskelevat Hilla on ensimmäistä kertaa kesätöissä terästehtaalla ja työskentelee sulatolla mikserihenkilönä. Artturi työskentelee ahtaustyönjohtajana tehtaan satamassa ja Elina vuorotyönjohtajana konverttereilla.

Elina on opintojensa ohessa työskennellyt Raahen tehtaalla useaan otteeseen jo aiemminkin. Prosessitekniikkaa Oulun yliopistossa opiskeleva ja metallurgiaan opinnoissaan suuntautunut Elina on viihtynyt työssään hyvin ja oppinut muun muassa paineensietokykyä ja ongelmanratkaisua.

Raahen tehtaan satama on Oulun yliopistossa konetekniikkaa opiskelevalle Artturille jo tuttu työpaikka. Tänä kesänä hän on päässyt tutustumaan esihenkilön tehtäviin ahtaustyönjohtajana. Artturi on tyytyväinen mukavaan työilmapiiriin ja tulisi mielellään tulevaisuudessakin tehtaalle töihin.

Samoin ajattelee myös Hilla, jonka kesä on kulunut terästuotannon prosessiin tutustuen. Toiveena Hillalla olisi tulevina kesinä päästä tutustumaan muihinkin teräksen tuotannon osa-alueisiin.

Katso video kuullaksesi, miksi he päättivät tulla kesätöihin SSAB:lle ja minkälainen heidän kesätyönsä on ollut.