”Sanistålin teräsjakeluliiketoiminnan osto täydentää läsnäolomme Pohjoismaissa vahvistamalla selvästi asemaamme Tanskassa, jossa emme nykyisin ole niin näkyviä. Tibnorin ja Sanistålin tuotevalikoimat täydentävät hyvin toisiaan ja näemme merkittäviä synergiamahdollisuuksia”, toteaa Tibnorin toimitusjohtaja Mikael Nyquist.

SSAB:n strategiaan kuuluu johtajuus kotimarkkinoilla Pohjoismaissa. SSAB:n tytäryhtiö Tibnorilla on merkittävä rooli tämän aseman ylläpitämisessä. Tällä hetkellä teräsjakelukanava vastaa yli 50 %:sta Pohjoismaiden teräsmarkkinoista. Nyt sovittu kauppa vahvistaa Tibnorin asemaa selvästi Tanskassa. SSAB:lle teräsjakeluverkosto tarjoaa hyvän kanavan kasvattaa tuotteiden myyntiä ja tarjoaa suojaa myös toimialan syklisyydeltä.

Pohjoismaisen markina-aseman vahvistumisen ja käyttöpääoman tehokkaamman hyödyntämisen lisäksi SSAB ja Tibnor odottavat vuosittaisia noin 50 milj. Ruotsin kruunun synergiahyötyjä kolmen vuoden kuluessa. Kaupassa hankittavien omaisuuserien nettoarvo on noin 630 milj. Ruotsin kruunua. Kaupalla on välitön positiivinen vaikutus tulokseen ja kassavirtaan heti sen toteuduttua.

Kauppaan sisältyy Sanistålin moderni teräsjakelukeskus Taulovissa Tanskassa (42 000 m2), kolme muuta myyntitoimistoa Tanskassa ja myyntitoimisto Latviassa. Noin 130 hengen henkilöstö siirtyy kaupan mukana ns. vanhoina työntekijöinä.

Lisätietoja:
Sijoittajasuhteet:
Per Hillström, IR-johtaja, [email protected], puh. +46 70 2952 912
Media:
Viktoria Karsberg, Head of Corporate Identity and Communications,
[email protected], +46 8 4545 734
Kerstin Danasten, Acting Press Officer,[email protected], +46 72 222 78 29
.

Tämä suomenkielinen tiedote on käännös ruotsiksi ja englanniksi julkaistusta pörssitiedotteesta.