”SSAB haluaa olla maailman turvallisin teräsyhtiö. Turvallisuusasioiden huolellinen läpikäyminen onkin keskeisessä roolissa uusien kesätyöntekijöiden perehdyttämisessä. Kesätyöntekijät ovat kuitenkin myös itse mukana kehittämässä tulevaisuuden työturvallisuutta: heiltä kerätään palautetta ja kehitysideoita eri työvaiheiden turvallisuuden parantamiseksi. Tänäkin kesänä noin 700 tuoretta silmäparia on mukana tässä työssä”, kertoo SSAB Europen henkilöstöjohtaja Antti Berglund.

Kesätyöntekijät toimivat SSAB:llä erilaisissa, pääasiassa tuotantoon, kunnossapitoon, laboratorioihin ja kiinteistönhuoltoon liittyvissä tehtävissä. Myös pienemmillä toimintapaikkakunnilla on tarjolla kesätyöpaikkoja. Tehtävät ajoittuvat pääsääntöisesti touko-elokuulle 2018. Ruotsissa SSAB palkkaa yhteensä noin 950 kesätyöntekijää, joista suurimman osan tuotantopaikkakunnille Borlängeen, Luulajaan ja Oxelösundiin.

”Kesätyöntekijöiden rooli on tärkeä, jotta pystymme palvelemaan asiakkaitamme myös loma-aikana. Nuorille tarjoamme oman rahan ansaitsemisen lisäksi arvokasta työkokemusta teollisuuden prosesseista. Työntekijöiden valinnassa on painotettu osaamista. Suurin osa kesätyöntekijöistä opiskelee tekniikan alan tutkintoa joko ammatti- tai korkeakoulussa. Tehtävät edellyttävät pääasiassa yli 18 vuoden ikää”, jatkaa Antti Berglund.

Lisätietoja medialle:
SSAB:n viestintä, Atte Kaksonen, puh. 020 5938 596, atte.kaksonen @ ssab.com