Alihankinta2016

 
 
 
 
 
 
 
 

Uusia työkaluja suunnittelijoille – FrameCalc –laskentaohjelma ja kaksi uutta käsikirjaa

SSAB esitteli messuilla rakennesuunnittelijoiden avuksi kehittämänsä FrameCalcin, uuden laskentaohjelman kattoristikoiden suunnitteluun SSAB:n putkituotteista. Työkalu on saatavissa lokakuun lopulla. Englanninkielistä FrameCalc – työkalua voivat käyttää rekisteröityneet käyttäjät netin kautta. Työkalulla halutaan edistää lujien teräsputkien käyttöä rakentamisessa.

”FrameCalc on optimointityökalu, jolla on helppo verrata standarditeräksestä ja lujasta teräksestä valmistettujen ristikkorakenteiden eroja euroissa tai kiloissa,” kertoo Jussi Minkkinen, tuoteryhmäpäällikkö, putket. ”Suunnittelija syöttää kattoristikon mitat ja kuormitukset (lumikuorma, tuuli jne.) FrameCalciin, joka optimoi rakenteen suunnittelijan puolesta,” Jussi jatkaa.

Noin puolet kattoristikon kustannuksista muodostuu teräksestä ja toinen puoli valmistuskustannuksista, kuten hitsauksesta, maalauksesta, kokoonpanosta jne. Hitsaus vaikuttaa valmistuskustannuksiin eniten, minkä vuoksi samassa ristikossa kannattaakin usein käyttää sekä standardi- että lujia putkia. Lujaa terästä käytettäessä kattoristikkoon tarvitaan vähemmän terästä, keveämmän ristikon kuljetuskustannukset pienenevät ja nostoihin voidaan käyttää pienempää nosturia. Samalla ympäristövaikutukset pienenevät ja rakennuttaja säästää kustannuksissa.

Alihankinta2016

 

Juha Ikkala, Application manager, esitteli uutta FrameCalc-laskentaohjelmaa sekä messuilla lanseerattuja kahta uutta käsikirjaa. Englanninkielisen ohutseinäputkikäsikirjan aiheita ovat muun muassa ohutseinäputkien taivutus ja hitsaus. Suunnittelijoille erityisesti rakentamisen segmentissä tarkoitetusta suomenkielisestä rakenneputkikäsikirjasta julkaistaan englanninkielinen versio lokakuussa.

 

 

Olli Vähäkainu, Technical Development manager (oik.) SSAB:n teknisestä tuesta esitteli SSAB erikoisteräksiä Hardoxia ja Strenxiä osastollamme vierailleelle Fibercut Oy:n Juhani Valkeemäelle.
”Särmättävyys, lujuus ja hitsattavuus ovat tärkeitä ominaisuuksia terästä puomeihin ja palkkeihin valittaessa. Tulin hakemaan lisätietoa erityisesti Strenxin ominaisuuksista,” Juhani Valkeemäki kertoo.

Lue lisää SSABn messuosastolla esillä olleista tuotteista:

Strenx
Hardox
GreenCoat
SSAB Boron
SSAB Domex
SSAB Form
SSAB Laser Plus
SSAB Weathering