Martin Lindqvist on työskennellyt SSAB:n palveluksessa vuodesta 1998. Vuodesta 2011 lähtien hän on toiminut yhtiön toimitusjohtajana. Hänen johdollaan SSAB sai päätökseen suomalaisen Rautaruukin oston. Vuonna 2016 alkoi työ terästeollisuuden siirtämiseksi fossiilivapaaseen tuotantoon SSAB:n, LKAB:n ja Vattenfallin yhteisyrityksen HYBRITin kautta. SSAB on sittemmin tehnyt strategisen linjapäätöksen koko pohjoismaisen tuotantojärjestelmänsä muuntamisesta fossiilivapaaseen tuotantoon. Viime vuonna käynnistettiin Oxelösundin tehtaan rakennemuutos ja viime viikolla tehtiin päätös Luulajan toimintojen muuntamisesta.

”Martinin toimitusjohtajakaudella SSAB on kehittynyt pörssiyhtiöksi, jolla on globaalit markkinat ja vahva taloudellinen asema. Hän on ollut ratkaisevassa roolissa SSAB:n rakentamisessa nykyisenkaltaiseksi yritykseksi ja johtamassa siirtymää fossiilivapaaseen tuotantoon. Hän on arvostettu johtaja ja toimitusjohtaja. Haluan kiittää Martinia hänen panoksestaan yrityksen hyväksi ja toivottaa hänelle onnea tuleviin tehtäviin”, sanoo Lennart Evrell, SSAB:n hallituksen puheenjohtaja.

”Olen erittäin iloinen, että olen saanut olla osa tätä fantastista matkaa yhdessä monien ylpeiden ja ammattitaitoisten SSAB:n työntekijöiden kanssa. Jossain vaiheessa jokaisen täytyy kuitenkin luopua ja minun osaltani se aika on nyt. Tulevaisuudessa panostan aikaani enemmän hallitus- ja neuvonantajatehtäviin, Martin Lindqvist sanoo.

Martin Lindqvistillä on 6 kuukauden irtisanomisaika, mutta hän jatkaa seuraajansa valintaan saakka. Rekrytointiprosessi hänen seuraajansa löytämiseksi alkaa välittömästi.

Lisätietoja:
Viktoria Karsberg, Head of Corporate Identity and Group Communications, [email protected], tel. + 46 72233 5288
Gunilla Hjalmarson, Head of External Communications, [email protected],
tel. +46 76117 9185

Tämä lehdistötiedote on suomenkielinen käännös ruotsiksi ja englanniksi julkaistusta pörssitiedotteesta.