Teollisuusliiton, Ammattiliitto Pron ja YTN:n järjestämä lakko  Raahessa ja Hämeenlinnassa alkoi 9.12. ja päättyi 11.12.2019. Sähköliiton lakko on käynnissä Raahen ja Hämeenlinnan toimipaikkojen osalta, ja lisäksi on olemassa uhka lisätyötaistelutoimenpiteistä. Tämän lisäksi SSAB Europen toimintaan ovat vaikuttaneet negatiivisesti muun muassa tiettyjen ammattiliittojen aloittamat ylityökiellot. Toinen Raahen masuuneista suljettiin marraskuun lopulla viikkoa suunniteltua aiemmin sähköasentajien lakosta johtuen ja se pysyy suljettuna vuoden loppuun.

Lakot ja muut työtaistelutoimet ovat vaikuttaneet  SSAB Europen  tuotantoon ja toimituksiin ja niiden arvioidaan heikentävän SSAB Europen neljännen vuosineljänneksen tulosta noin 250 miljoonalla Ruotsin kruunulla.  

Lisätietoja:
Per Hillström, sijoittajasuhdejohtaja, [email protected], puh. + 46 70 295 2912

SSAB on maailmanlaajuisesti toimiva pohjoismainen ja yhdysvaltalainen teräsyhtiö. Yhtiön lisäarvoa tarjoavat tuotteet ja palvelut on kehitetty tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Tavoitteena on vahvempi, kevyempi ja kestävämpi maailma. SSAB:llä on työntekijöitä yli 50 maassa ja tuotantolaitoksia Ruotsissa, Suomessa ja Yhdysvalloissa. Yhtiö on noteerattu Nasdaq Tukholmassa ja toissijaisesti Nasdaq Helsingissä. www.ssab.com.
Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter ja YouTube.