Seisokin syynä ovat havaitut epätavallisen korkeat lämpötilat masuunin vaipassa. Syytä tutkitaan. Masuuni on täysin peruskorjattu vuonna 2011, ja osittain kunnostettu vuonna 2016, joten sen oli tarkoitus olla käyttökunnossa aina vuoteen 2025 saakka, jolloin se on tarkoitus korvata valokaariuunilla. Tutkimus- ja korjaustöiden arvioidaan kestävän noin kaksi viikkoa, minkä jälkeen prosessia päästään uudelleen käynnistämään.

Seisokista aiheutuu korjauskustannuksia sekä tuotanto- ja toimitusmenetyksiä, joilla arvioidaan olevan yhteensä noin 150 miljoonan Ruotsin kruunun negatiivinen vaikutus SSAB Special Steels -divisioonan tulokseen, kohdistuen eniten vuoden kolmannelle neljännekselle.

SSAB Special Steels hyödyntää SSAB:n globaalia tuotantokapasiteettia toimitusviivästysten minimoimiseksi seisokin aikana sekä tutkii mahdollisuuksia aikaistaa samalla joitakin tämän vuoden neljännelle neljännekselle suunniteltuja huoltotoimenpiteitä.

Lisätietoja:
Per Hillström, Head of Investor Relations, [email protected], puh: +46 70 295 2912
Kerstin Danasten, acting press officer SSAB,
[email protected], puh: +46 72 222 78 29

Tämä lehdistötiedote on suomenkielinen käännös ruotsiksi ja englanniksi julkaistusta pörssitiedotteesta.

SSAB on maailmanlaajuisesti toimiva pohjoismainen ja yhdysvaltalainen teräsyhtiö. Yhtiön lisäarvoa tarjoavat tuotteet ja palvelut on kehitetty tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Tavoitteena on vahvempi, kevyempi ja kestävämpi maailma. SSAB:llä on työntekijöitä yli 50 maassa ja tuotantolaitoksia Ruotsissa, Suomessa ja Yhdysvalloissa. Yhtiö on noteerattu Nasdaq Tukholmassa ja toissijaisesti Nasdaq Helsingissä.www.ssab.com.
Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter ja YouTube.