Customer story

Horyong favors Strenx® steel for tallest truck-mounted aerial lifts and ladder cars in South Korea

South Korean-based Horyong Ltd boasts 28 years of know how in the production of truck-mounted aerial lifts, used in construction and other work sites. To meet customer demand, and possess the competitive edge needed on the global market, the company almost exclusively uses SSAB´s Strenx® performance steel in the special purpose vehicles manufactured.

All over the world urbanization continues to grow and build more housing and office buildings intensify the demand on industrial equipment. Customers want safe and durable equipment. Horyong meets the need by designing aerial-lift cranes that combines the highest level of design with the highest level of quality.

“I think that safety is the most important sector for our customers and our equipment is known to be durable. The My Inner Strenx certification makes our customers rely on the products as they trust the SSAB brand,” said Soo-jeong Lee, Senior Researcher at Horyong.

She has worked at Horyong for ten years and describes how Strenx® performance steel is integrated as an imperative part of the aerial-lift truck’s design.

“Most of the steel that we use in our vehicles is SSAB’s high-strength steel. When we design our truck-mounted aerial lifts and ladder cars for operations in high places, we use 90 to 95 percent Strenx performance steel in the equipment. The steel plate series is reliable and gives the customers the trustworthiness that they seek. Because, when operating in such high places a lot of shaking and bending can contribute to dangerous situations that the customers of course want to avoid,” she said.

“I think that safety is the most important sector for our customers and our equipment is known to be durable. The My Inner Strenx certification makes our customers rely on the products as they trust the SSAB brand.”

Soo-jeong Lee, Senior Researcher at Horyong

The 68,359 m² plant of the South Korean company Horyong is situated in Gimje, in the southwest part of the country. From here they ship aerial lift trucks, cargo cranes and eco-friendly electric self-propelled cranes all over the country, as well as export the products to countries around the world.

Truck-mounted aerial lifts are mainly used in construction and other work sites that are situated in high places, such as building maintenance. The vehicles improve logistics to high buildings, lifting heavy material and moving heavy objects. With 28 years of R&D efforts, Horyong produces the tallest ladder and aerial-lift vehicles in South Korea – the highest of these reaching 75 meters up in the sky. In order to make the trucks able to be more efficient by lifting more material and reaching higher up, the structure needs to be as light as possible.

“Strenx steel improves the quality of our products. By making vehicles out of SSAB’s high-strength steel I think we will be able to knock out more excessive weight and continue to achieve even more innovative designs,” said Soo-jeong Lee.

Horyong Sales Manager Park Cheol agrees that the lightweight, yet high-strength steel from SSAB will help the company to innovate new and better products.

“We use SSAB’s Strenx steel plates to be able to follow the current global trend, which is making equipment light-weight. I think that this is something we can utilize in the future in the market for heavy operations, to reduce weight and achieve even more efficient work,” he said.

Park Cheol feels that the partnership between SSAB and Horyong is a win-win relationship. 

“We are manufacturing specialty purpose vehicles and the Strenx performance steel is the perfect fit for these challenging jobs. In addition, I think SSAB contributes greatly in the development of our commodities. As we are part of the My Inner Strenx program, SSAB provides us with extensive and prioritized support on the technicalities of the steel plates so we learn more about how we can use them, and consequently develop new products. I'm sure that this collaboration is going to continue to bring us even better results in the future,” he said.

Text: Chi An Gramfors Englund
Photos: Jun Michael Park

About Horyong

  • Horyong Compnay Ltd. was established in 1990 in Gimje, South Korea and started to produce truck-mounted areal lifts in 1991
  • The current production site, with four factories spread over the 68,359 m² plant in Gimje, was built in 2015
  • The company produces vehicles for operations in high places, such as ladder-lift trucks, aerial-lift trucks, jib cranes and carry deck cranes vehicles with CE (Europe), CCC (China), ANSI (USA) and CUTR (Russia) certifications
  • They also manufacture electrical self-propelled cranes and other energy saving CPT (Concrete Pump Truck) vehicles
  • Horyong is a global company and has received the South Korean state-funded KOTRA Seal of Excellence for which companies are qualified according to three major criteria: quality, high technology, and trustworthiness

www.horyong.co.kr

 

SSAB’s steel used in Horyong’s products

Ota yhteyttä

Pystymme tarjoamaan sinulle paikallista tukea, missä ikinä toimitkin.

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaa uutiskirjeemme ja hallinnoi tilauksiasi

Hyödynnä edut nyt

Strenx® 

Strenx®-rakenneteräs voi parantaa tuotteidesi lujuutta, keveyttä, turvallisuutta ja kilpailukykyä ja tehdä tuotannostasi kestävämpää.

My Inner Strenx®

My Inner Strenx® on ohjelma valmistajille, jotka haluavat tehdä ensiluokkaisia sovelluksia Strenx®-rakenneteräksestä.

Kategoria ja tunnisteet

Related articles

joulu 8
Customer story

Infra Supply valitsi luotettavat ja joustavat SSAB:n teräsputket uraauurtavaan hankkeeseen

Joustavuus, luotettavat toimitukset ja nopea reagointi: näistä syistä Infra Supply valitsi SSAB:n putkitoimittajakseen hankkeessa, jossa rakennetaan ainutlaatuista ratkaisua Göteborgissa sijaitsevan akkutehtaan jäähdytykseen. Kun hanke on valmis, kierresaumahitsatut teräspaineputket kuljettavat käsiteltyä jätevettä tehtaan jäähdyttämistä varten, minkä jälkeen vesi palautetaan kaukolämpöverkkoon ja hyödynnetään asuinrakennusten lämmityksessä.

joulu 4
Customer story

Nordec valmistaa ja asentaa SSAB Domex® -teräksestä valmistettuja rakenteita Suomen kaikkien aikojen suurimpaan siltaan

Rakenteilla oleva Kruunuvuorensilta mullistaa Helsingin liikenteen ja siitä tulee yksi pääkaupungin uusista maamerkeistä. Kaiken perustana on yli 3 000 tonnia SSAB Domex® -terästä.

loka 11
Customer story

SSAB:n ja Gestampin yhteistyö autoteollisuuden vahvemman ja kevyemmän tulevaisuuden puolesta

Viime vuosina sanat ”turvallisempi” ja ”kevyempi” näyttävät muodostuneen iskusanoiksi, jotka määrittävät autoteollisuuden yhteisen vision. Tässä tekstissä kerromme, miten SSAB:n ja sen asiakkaan Gestampin yhteistyön tuloksena syntyi ainutlaatuinen, räätälöity teräslaatu, jonka ansiosta autoteollisuuden tuotteet ovat tulevaisuudessa entistä turvallisempia ja kevyempiä.