Sinotruk Qingdao ligger i Qingdao i Kina och tillverkar dumprar, blandare, sopbilar, armerade bilar, semitrailrar och hydrauliska komponenter. Sinotruks fordon används i många industrier som bygg och anläggning, transport, sanitet, flygplatser, gruvanläggningar och stålproduktion. Företaget grundades 1954, och deras internationella kunder litar på deras högkvalitativa och hållbara utrustning. Att använda SSABs stål har gjort ännu mer innovativ teknik möjlig, och skapat bättre användarvänlighet, bättre lönsamhet och hållbarare resursanvändning.

– Nyligen förbättrade vi våra U-formade dumprar med hjälp av SSABs stålmaterial och deras tekniska support, säger Cheng Xiaodong, Deputy Director på Sinotruk Qingdaos tekniska center. 

– Vi kommer att bygga fler lätta lastbilar tillsammans med SSAB, växa och hitta fler innovativa lösningar.

År 2002 började Sinotruk Qingdao använda SSABs Domex 700 för att ge mer styrka och väderbeständighet till sina dumprar och semitrailrar. 2013 började företaget använda Hardox 450 till alla sina gruvbilar.

 – Vi märkte att Hardox 450 verkligen ökade produkternas pålitlighet, förlängde deras livstid och förbättrade deras konkurrenskraft på marknaden, säger Cheng Xiaodong.

2016 godkändes Sinotruk Qingdao, med stöd från SSAB Kina, som medlem av SSABs program Hardox in My Body. 

– Samarbetet innebär att vi förutom fördelarna vi får från att använda Hardox 450 också får en massa stöd från SSABs experter när det gäller konstruktion, materialsvetsning och formning, säger Cheng Xiaodong.

Sinotruk Qingdao ställde ut produkter med SSABs Hardox 450 på den 122:e Canton Fair, Asiens största mässa för kommersiella varor. Mässdeltagarna beundrade Sinotruks HOWO, en lätt 6x4-dumper för dess lätta vikt, låga bränsleförbrukning, stora slittålighet och övergripande dragningskraft – tack vare konstruktionen gjord av Hardox slitplåt. 

– Vi tror på Hardox-plåt, och på Hardox in My Body-programmet, säger Cheng.

Om Sinotruk

Koncernchef: Wang Yingbo 
Företaget grundades: 1954
Antal anställda: 1 500
Plats: Qingdao i provinsen Shandong, Kina
Huvudprodukter: Som dotterbolag till Kinas tredje största tillverkare av tunga lastbilar tillverkar Sinotruk Qingdao framförallt mer än 300 olika typer av tunga lastbilar, specialfordon och grävmaskiner, och mer än 50 sorters nyckelkomponenter som det hydrauliska lyftsystemet på lastbilar.

Av Sarah Miller
Foto: Sinotruk