Coskunlar är ett familjeföretag i västra Turkiet och har levererat slitdelar till gruvor, återvinningsanläggningar och maskintillverkare sedan 1970. Slitdelarna är tillverkade av Hardox® slitplåt och används till applikationer som mobil och fast utrustning i gruvor, knivar och skärmar för återvinning, glidbanor för keramikfabriker och skärkanter till skopor. 
Hardox
2013 blev Coskunlar ett officiellt Hardox Wearparts Center. Halil Coskun, Sales & Business Development Manager, säger att Hardox Wearparts-nätverket har gjort det möjligt för Coskunlar att förbättra sin servicestandard.

– Den utbildning vi fått från SSAB har förbättrat vår kunskap om att bearbeta slitdelar och slitapplikationer i olika branscher. Vi kan erbjuda bättre service till våra kunder och vi har även fått uppdrag från nya segment, säger han.

Verksamheten växer allteftersom Coskunlar introducerar slitdelar med förbättrad kvalitet och ökad livslängd för fler kunder. Som det enda Hardox Wearpart-centret i regionen levererar Coskunlar till nästan alla guldgruvor i Turkiet.

Coskunlar har arbetat med SSAB för att uppgradera sina gruvkunders slitdelar. Genom att introducera sina kunder för produkter av Hardox 550, Hardox 600 och Hardox Extreme som väger mindre och erbjuder längre livslängd än deras tidigare slitdelar, har de lyckas minska driftstoppen. SSAB har funnits som stöd för Coskunlar i projektet, och tillhandahållit 3D-laserskanning som gjort det möjligt att säkerställa rätt dimensioner på utrustningen som används, upp till högsta grad av noggrannhet.

– Som ett Hardox Wearparts-center har vi fått kunskap om slitprodukter av högre kvalitet, och det har gjort att vi kunnat lösa många av våra kunders slitrelaterade problem, tillägger Ömer Coskun, General Manager, Coskunlar. 

– När vår erfarenhet och kunskap inte räcker till kan vi räkna med SSABs support för att leverera snabbare service av högre kvalitet. 

Hardox Wearparts

 

Om Coskunlar
• Grundades 1970.
• Driver två anläggningar i Usak i västra Turkiet.
• Medlemmar i nätverket Hardox Wearparts sedan 2013.
• Erbjuder slitlösningar till sin kundbas av turkiska guldgruvor, återvinningsanläggningar, marmorbrott och keramikfabriker.

www.coskunlartorna.com

 

Av Isabelle Kliger

Den här artikeln har publicerats i tidningen SSAB World, nummer 2/2017.