Cd A Metals

Cd’A Metals är ett fullservice metallbearbetnings- och distributionsföretag som erbjuder leveranser i nordvästra USA. Ända sedan guldrushen i Idaho på 1880-talet har Cd’A Metals strävat efter att tillhandahålla och frakta rätt material i rätt tid till sina kunder.

David Coulson, områdeschef och ansvarig för slitdelar, är stolt över den höga nivån på deras tjänster. 

– Det spelar ingen roll vad ordern omfattar – dumperkarosser i Hardox, jetbåtar i aluminium eller nästan vad som helst däremellan – vi kan frakta materialkitten på mindre än en vecka, ibland nästa dag, till en radie på runt 650 kilometer.

Att vara ett Hardox Wearparts-center är mycket viktigt för verksamheten. 

– Det innebär att kunderna vet att Cd’A Metals säljer det bästa stålet i världen med bäst tekniska support.

Cd’A Metals har arbetat med SSAB sedan 1998 och Coulson säger att han uppskattar samarbetet. 

– Jag hoppas att vi kommer att fortsätta arbeta med SSAB mycket länge. Vi har fortfarande mycket att lära av företagets expertis. Den största utmaningen för branschen idag är stålmarknadens instabilitet och Coulson tror att stålet kommer att bli lättare, starkare och mer hållbart i framtiden. 

– För oss är det avgörande att arbeta med SSAB för att hålla koll på de nyaste stålen och innovationerna när det gäller tillverkning av stålprodukter. SSABs märkta stål har de mest aktuella produkterna i världen. Företagets tekniska grupp tar stål till en helt ny nivå.

Om Cd’A Metals
Slitplåt
Höghållfast plåt
Pansar 
Höghållfasta rör
Fullständigt sortiment traditionella stålprodukter 
Fullständigt sortiment av aluminiumplåt och -profiler
Rostfria plåtar och -stänger
True hole plasmaskärare för av-fasning på ett 20 x 75 tums-bord.
Fem kantpressar upp till 34 tum och 750 ton
Tre plåtlasrar 
Rörlaser 
Flera höghastighetskapmaskiner
Distributör av Demag Cranes

Av Anne Margrethe Mannerfelt
Foto: Cd’A Metals

Den här artikeln har publicerats i tidningen SSAB World, nummer 1/2017.