Med mer än 30 års erfarenhet av transport- och nyttofordon är Montracons utbud av trailrar ett av de största på den europeiska marknaden. De är stolta över sin produktionsflexibilitet och sin förmåga att anpassa produkterna för att möta marknadens krav och variationen av modeller. 

Montracon har varit kund hos SSAB sedan 2012 och började använda SSABs prefabricerade Shape-produkter 2014.

Tidigare köpte Montracon Hardox 450- och Strenx 700-plåtar för att tillverka sina egna tippbilar och trailrar men nu använder de ett komplett monteringskit från SSAB Shape som de svetsar ihop och bygger sin U-formade tippbil med.

– Denna nya lastbilsmodell är en utmaning för aluminiummarknaden eftersom den erbjuder lättviktsprodukternas mångsidighet samtidigt som den har stålets hållfasthet och hårdhet. Resultatet blir en trailer som är märkbart mer mångsidig och kan bära mer last, förklarar Montracons tekniska chef Shaun Gill. 

Den U-formade tippbilen representerar en unik kombination av Montracons oöverträffade kunskaper om trailermarknaden och SSABs expertis om stål och materialkapacitet. Samtidigt finns SSAB Shapes resurser till hands för att ge råd i frågor om allt från produktionsmetoder och svetsprocesser till stålval och transporter. Den färdiga produkten skapas av ett kit som tillverkas av Shape och sedan svetsas samman och levereras till marknaden av Montracon.

– För Montracon är det ovärderligt att få tillgång till SSABs fullservice med kvalitet, industriledande stål och varumärken, lösningar och teknisk expertis, säger Shaun Gill. 

– När det gäller lättviktskonstruktioner och ökad hållbarhet finns det bara ett stål på marknaden som branschen vill ha; och det är Hardox, avslutar han. 

Om Montracon
Med mer än 30 års erfarenhet är Montracon en av de ledande trailertillverkarna i Storbritannien. Huvudkontoret ligger i Doncaster och företagets stora utbud av trailrar tillverkas på anläggningarna i Doncaster och Market Weighton i England, samt i Mallusk i Nordirland.

3 fördelar med SSAB AHSS stål för Montracon
Hardox längre livstid ökar lastbilens hållbarhet och styrka långt mer än vad någon aluminiumkaross kan leverera.
Minskad vikt ger lägre bränsleförbrukning och högre nyttolast.
Genom att sammanföra varumärkena SSAB och Montracon garanterar man kvalitet, mångsidighet samt branschledande expertis och pålitlighet.

Av Isabelle Kliger
Foto: Montracon