– PRI2016 är verkligen en global mässa, där vi kommer att berätta om fördelarna med våra Docol R8-rör till racerbilar. Förutom att ha en monter på mässan kommer våra svetsningsexperter och tekniska experter från SSAB Americas att hålla presentationer vid seminarier som hålls under mässan, säger Owe Nilsson, affärsutvecklare hos SSAB Europe.

Stål kan vara ett väldigt konkurrenskraftigt alternativ till andra material, även i racingbilar. Och ett av våra budskap till den bredare fordonspubliken är självklart att våra Docol R8-rör används i de allra snabbaste racingklasserna. Så då är de säkra nog att användas i alla andra bilar, fortsätter Owe Nilsson.

Racingbranschen har krävande kunder, som är konservativa på ett bra sätt och som vill testa och åter testa innan de ger sitt godkännande. Docol R8 används exempelvis för att tillverka ”krockburen” där föraren sitter.

SSAB är en ganska liten tillverkare i det här segmentet, men vi har stora tillväxtplaner. Som en pionjär inom avancerade höghållfasta stål har vi även en dokumenterad historia om att hjälpa våra kunder att utveckla bilar genom innovativa stållösningar.

Docol R8-rör revolutionerar racingbranschen

http://www.performanceracing.com/tradeshow/