Andra material innehåller ofta egenskapsvariationer som uppför sig olika, även om de har samma design. Docol R8-rör har enhetliga egenskaper, vilket gör det möjligt att utveckla strukturer och karosser som ger samma höga prestanda om och om igen.

Lätt att arbeta med

En av fördelarna som Docol R8-rör kan erbjuda racingingenjörer och mekaniker är god svetsbarhet. Tack vare sin låga legeringshalt och sin rena oxidfri yta är Docol R8-rör väldigt enkla att svetsa jämfört med andra stålsorter. Det krävs ingen förvärmning och de svetsade delarnas egenskaper ligger nära grundmaterialets.

Och när det gäller bockning av Docol R8-rör kan det göras genom att använda vanliga bockningsverktyg.

Hög seghet – det handlar om säkerheten

Docol R8-rören har bra seghetsegenskaper för att göra karosser och stötburar: Docol R8 kan absorbera stora mängder energi innan sprickbildning uppstår. Det är viktigt ur ett säkerhetsperspektiv, inte enbart vid en krock utan även vid en eventuell förarräddning. Tester har även visat att det är enklare att skära igenom en krockad kaross av Docol R8-rör.

Testade och granskade

Docol R8-rör har testats och granskats utförligt och de är SFI-godkända. De är även formellt godkända av NHRA, SCCA, BMW Car Club, Powri och Can Am Sprint Series. Det går att hitta Docol R8-rör i dragracingbilar, sprintbilar, midgetbilar, motorcyklar, sportbilar, Late Model-bilar, modifierade bilar och go-karts.

This is how to bend the Docol R8 Tube for racing safety cages: https://youtu.be/0enwhMXvfZ4

How to best weld a Docol R-Series tube for racing: https://youtu.be/n1-5_gjUBIU