Förbättrad FrameCalc-version och nya dimensioneringsverktyget FrameFEM

SSAB har publicerat en ny version av optimeringsverktyget FrameCalc med en helt ny lösningsmotor. SSAB har också släppt det nya dimensioneringsverktyget FrameFEM för mer detaljerad analys av rörkonstruktioner. Båda dessa program i FrameX-familjen har ett webbaserat användargränssnitt som utformats för ökad användarvänlighet.

Förbättrad FrameCalc-version

FrameCalc är ett optimeringsverktyg för ramar som är helt omarbetat av SSAB. Den nya lösningsmotorn ger en betydligt robustare och effektivare optimeringsprocess och möjliggör en enorm mängd analyser inom rimlig tid.

 

Nya FrameFEM

FrameFEM är ett nytt verktyg för konstruktörer som erbjuder ett enkelt sätt att analysera svetsade sammansättningar av hålprofiler i 2D. Det har ett modernt, webbaserat och mer användarvänligt användargränssnitt än föregångaren Winrami. FrameFEM lanserades i november 2023.

FrameFEM är ett verktyg för detaljutformning av tvådimensionella rörenheter och ersätter mjukvaran Winrami.

 

Utökade möjligheter med webbaserade program som samverkar gränslöst

De nya webbaserade programmen möjliggör ett gränslöst arbetsflöde för enkel koncept- och detaljutformning av tvådimensionella ramar och takstolar. Processen är mycket tidsbesparande jämfört med den gamla metoden där optimerade resultat måste exporteras och importeras manuellt under dimensioneringsprocessen.

De webbaserade programmen är alltid uppdaterade och förblir kompatibla efter nya uppdateringar under hela dimensioneringsprocessen. De senaste versionerna av de vanligaste webbläsarna som Chrome, Edge och Firefox stöds av båda programmen.

I webbmiljön sparas beräkningsmodellerna på servern. Varje användare har egna projekt och modeller utan någon begränsning vad gäller antal. En ny funktion är under utveckling som kommer att göra det möjligt för användare att dela kopior av sina modeller med andra användare, och den beräknas publiceras inom kort.

 

 

Inbyggda dimensioneringsregler enligt EN 1993

Programmen har inbyggda dimensioneringsregler enligt EN 1993 för att göra dem så enkla att använda som möjligt. Dimensioneringsreglerna omfattar bland annat utvärdering av komponenternas stabilitet och hållfasthet samt omfattande analysmöjligheter för svetsfogar. I FrameFEM hänförs resultaten för varje enskild utnyttjandegrad och geometrisk begränsning till Eurokod, och motsvarande värde visas i användargränssnittet och rapportdokumentet.

 

 

Ändringar och uppdateringar för beräkningar

En kalkylator för koldioxidutsläpp har lagts till i optimeringsverktyget FrameCalc. Kalkylatorn föreslår automatiskt möjligheter att minska koldioxidutsläpp vid behov genom att använda hållfastare stålsorter.

 

 

Kostnadsfria

Båda programmen är fortfarande gratis att använda för alla. Registrering och inloggning krävs. Användarkonton registrerade i FrameFEM före den 23 november 2023 fungerar inte längre i de nya programmen eftersom identitetshanteringen har ersatts med en ny version.

Länkar till programmen:

FrameCalc

FrameFEM

Båda programmen är även tillgängliga via SSAB Tubular Design Tools, där ni även finner designverktygen PileCalc och PileWallCalc.

 

Mer information om SSABs hålprofiler
www.ssab.com/brands-and-products/steel-categories/hollow-sections

Kategori och taggar

Relaterade artiklar

mar 8

Tubular ECI – en ny process för standardiserad implementering av kundspecifika produkter

SSAB har infört betydande förbättringar av de digitala säljstödsprocesserna