Arbetare vid Ruukki fabriken i Kopyliv, Ukraina.

"Det är väldigt viktigt att fortsätta visa stöd för Ukraina när det här fruktansvärda kriget fortsätter," säger Martin Lindqvist, VD på SSAB. ”Genom att donera material kan vi göra något för att förhoppningsvis hjälpa människor klara den tuffa vintern. Vi har också anställda i Ukraina, och deras välbefinnande och säkerhet är fortfarande vår högsta prioritet.”

Det stål som öronmärkts för fältspisarna har skickats till Sarholms Plåtdetaljer AB för tillverkning av mer än 400 exemplar, en av flera aktiviteter initierade av Väderstad AB. De donerade takprofilerna, beslagen och fästelementen kommer att göra det möjligt för människor i Ukraina att bygga om taken på upp till 85 hus eller till att göra mindre reparationer på hundratals hus.

OperationAid är en välgörenhetsorganisation som hjälper Ukraina. Organisationen fokuserar på att identifiera de mest akuta behoven, samla in och skaffa medel samt leverera humanitärt bistånd och medicinsk utrustning till Ukraina.

Ruukki fabriken i Kopyliv, Ukraina.

Fältspis