SSAB Special Steels är huvudsponsor för EM i havskappsegling 2019. Det är årets största seglingsarrangemang som denna gång hålls i Sverige och Oxelösund. Tävlingarna hålls vartannat år och det är eliten av professionella seglare i Europa som kommer att delta.

Det är Oxelösunds segelsällskap, OXSS, som är arrangör och har som målsättning att var 5-10 år arrangera mästerskapstävlingar på internationell nivå. Närmare 800 deltagare väntas komma till Oxelösund mellan den 11-17 augusti.

-Vi vill vara med och lyfta orten och hela Sörmland när det sker evenemang av denna storlek. För Oxelösund och Oxelösundsborna är viktiga för SSAB, precis som SSAB är en viktig del för Oxelösund, säger Sari Heikkinen, kommunikationsansvarig för SSAB Oxelösund.

I den så kallade ”Race village” i Östersviken byggs det upp ett seglingscentrum med både sponsortält, restauranger, scen och förstås plats för alla tävlingsbåtar. SSAB i Oxelösund kommer förstås finnas på plats och berättar om den omställning som pågår för att långsiktigt kunna bli fossilfria.

Den 13 augusti invigs själva tävlingarna och bland de som håller tal finns SSABs platschef Jacob Sandberg.