”Lilla Integralen" är ett elegant radhus med fyra lägenheter på tre våningar och en takterrass. Byggnaden är uppförd i den nyanlagda stadsdelen Vallastaden i Linköping. Den första fasen av bostadsprojektet i Vallastaden resulterade i 1 000 nya bostäder ritade av 40 olika arkitekter.

Lilla Integralen, som inspirerats av gamla industribyggnader, har en distinkt look med sin sinusformat profilerade fasad tillverkad i det färgbelagda stålet GreenCoat®. Här valde man färgen Metallic Silver på det högklassiga stålet för att bjuda människorna i den relativt tätbefolkade stadsdelen Vallastaden på vackra ljusreflektioner.

Sandellsandberg Arkitekter bestämde sig för GreenCoat®, speciellt för dess enhetliga lyster och starka motståndskraft mot korrosion, UV-strålning och repor som bidrar till att säkerställa att byggnaden kan stå kvar i många generationer. Deras beslut handlade också om ekologisk hållbarhet.

– Idag handlar arkitektur inte bara om design, utan också om att skapa hållbara samhällen och en bättre värld. Därför måste vi försöka hitta hållbara lösningar”, förklarar Thomas Sandell, Sandellsandberg Arkitekter. – Att välja det hållbara, färgbelagda stålet GreenCoat® kändes självklart eftersom vi ville skapa en högklassig byggprodukt med lång livslängd och som dessutom skulle vara miljömässigt hållbar.

Förutom att vara högklassiga och estetiskt tilltalande, har de flesta GreenCoat®-produkter en ytbeläggning framställd med ”Bio-based Technology” (BT), där en stor del av de vanligtvis använda fossila oljorna istället ersatts med svensk rapsolja. Denna patenterade beläggningsteknik är för närvarande den enda av sitt slag på marknaden.

Som ett erkännande för sin unika design, har ”Lilla Integralen” nominerats till World Architecture Festival (WAF) Award 2019 i kategorin Completed Buildings: Housing”. Byggnaden är också nominerad till det svenska Plåtpriset 2019.

Vinnaren av 2019 års WAF Award kommer presenteras på World Architecture Festival i Amsterdam den 4 -6 december.

Bildtext: 

  1. Thomas Sandell valde GreenCoat®-stål för Lilla Integralens fasad tack vare produktens ekologiska och fysiska hållbarhet och dess stilfulla utstrålning.
  2. Den sinusformat profilerade fasaden på ”Lilla Integralen” är tillverkad i GreenCoat®-stål i färgen Metallic Silver.
  3. Eleganta men ändå lekfulla ”Lilla Integralen” har hämtat inspiration från gamla industribyggnader. Huset har nominerats till prestigefyllda World Architecture Festival (WAF) Award 2019

För mer information, välkommen att kontakta:
Lasse Bengtsson, Marketing, SSAB, Phone: +46 70 2058793, [email protected]