Kempf är ett familjeföretag som grundades för nästan 70 år sedan. Idag leds det av andra generationen, bröderna Norbert och Heinz Kempf tillsammans med Daniel Dressler, som är barnbarn till grundaren (Walter Kempf), och en annan familjemedlem, Manuel Kempf.

Företagets grundare Walter Kempf började först med att konvertera gamla förkrigsfordon till jordbruksanvändning. Företaget övergick senare till att producera lastbilar och tippflak och är för närvarande den tredje största leverantören av tippflaksapplikationer i Tyskland.

Fahrzeugbau KEMPF har idag ca 300 anställda och är verksamt på tre olika platser, varav två i Tyskland, huvudkontoret i Bad Marienberg och en närliggande verkstad för begagnade lastbilar. Den tredje platsen ligger i Polen, där en stor del av stålproduktionen äger rum. Kempfs kunder finns var det än behövs tippvagnar, till exempel i stenbrott.

Uppgradering för bättre kvalitet 

-Vi har haft Kempf som kund sedan 1990-talet, och vi har alltid haft mycket bra samarbete med dem. De har använt Hardox® i sina tippvagnar i flera år och har nu varit med i nätverket Hardox® In My Body i två år. Det fina med dem är att de är mycket progressiva och öppna för tekniska framsteg, vilket gör samarbetet lättare med tanke på den tekniska utvecklingen, säger Martin Bülter, teknisk utvecklingsingenjör på SSAB Special Steels.

-Vi har använt SSABs höghållfasta stål i många år och vi känner till deras fördelar. Vi har använt Strenx™ 700 under lång tid och nu uppgraderar vi trailerchassin till Strenx™ 960 med målet att leverera ännu bättre produkter och kundtjänster. Vi räknar med att Strenx™ 960 ger oss en viktminskning på cirka 10 % i ramen. Viktminskning är mycket relevant i vår verksamhet, säger designchef Markus Hilpisch från Kempf.

Hardox® In My Body betyder partnerskap 

Strenx™ och Hardox® i kombination ger stora prestandafördelar. Hardox® i tippflak innebär livslång hållbarhet, medan Strenx™ är idealiskt för viktminskning. Hardox®rör kan användas exempelvis i tippaxeln. Det sker också en övergång från grovplåt till tunnplåt i sidoväggarna, berättar Christoph Bednarz, regional säljare på SSAB Special Steels.

-Hardox® In My Body är inte bara en etikett på produkten. Det innebär partnerskap med SSAB, där vi ger vårt bidrag till innovation. Vi vill förklara fördelarna med uppgradering för våra kunder, men samtidigt måste vi lyssna på kunden så att vi kan integrera vårt stål i kundens produktionskedja, säger Martin Bülter.

Kundens affär i fokus 

-Kundens affär i fokus är en av SSABs värderingar och vi vill sticka ut från våra konkurrenter. För oss innebär det att vi har en huvudansvarig för kundrelationen, men även andra som har nära kontakt med kunden, och alla funktioner har ett nära samarbete med varandra. Den viktigaste kontakten är säljarna, som lyssnar på kundens behov innan de i sin tur talar med olika avdelningar för att involvera dem, förklarar Christoph Bednarz.

-Det är väldigt viktigt att vara öppen med kunden och bygga upp förtroende – att berätta om möjligheterna men också om riskerna. Det är säljavdelningens ansvar att ta med andra avdelningar på SSAB i dialogen, till exempel teknisk utveckling. Vi har besökt Kempf flera gånger med folk från vårt Knowledge Service Center. Att vara tillgänglig för kunden är centralt, avslutar Christoph Bednarz.

Se filmen vi gjorde tillsammans med Kempf:
https://www.youtube.com/watch?v=zNlo9M8tFho 

HARDOX® IN MY BODY 

Hardox® In My Body har mer än 30 medlemmar i Tyskland. Allt som allt finns det mer än 400 medlemmar i över 60 länder. Hardox® In My Body logotypen på en produkt garanterar att den är tillverkad med Hardox slitplåt, inte en sämre imitation. Det betyder att dina skopor, containrar, blandare, rivningsverktyg och andra tillämpningar är förstklassiga produkter med oslagbar slitstyrka och slaghållfasthet som gör att du sparar både tid och pengar i det långa loppet. När du ser dekalen Hardox® In My Body kan du vara säker på att du får en överlägsen stålprodukt som har tillverkats av en certifierad tillverkare.